Cadou de Crăciun la pădure, sau când secretara bate inginerul silvic la bonusuri

Sursa Foto: pexels.com/Bram van Egmond

 

Anul trecut Romsilva a alocat prime angajaților din subordine în valoare de zeci de milioane de RON. În timp ce majoritatea silvicultorilor au primit bonusuri în luna noiembrie, în unele direcții o parte din personal a fost recompensat și-n luna decembrie.

Un exemplu sunt Direcțiile Silvice Suceava, Argeș, Bacău, unde au fost propuse prime în valoare de 2,6 milioane RON – lunile noiembrie și decembrie. Motivul? Pentru realizări deosebite în 2022 .

Documentele interne arată că în unele cazuri bonusurile propuse pentru  șoferii sau secretarele din unele direcții din țară au fost mai mari decât cele oferite inginerilor silvici sau economiștilor din alte direcții.

De exemplu, Direcția Silvică Suceava a propus bonusuri în valoare de 1.64 milioane RON pentru 58 de angajați din aparatul central.

În lista, alături de conducerea unității, șefi de birou și ingineri silvici, sunt propuse pentru bonusuri și alte categorii de angajați.

Din documentele interne reiese că  premiul (noiembrie/decembrie) al unei secretare valorează 26.910 RON, un șofer a fost propus cu bonus în valoarea de 20.475 RON, un lucrător comercial cu 17.550, iar un ajutor de analist cu 26.910 RON. De menționat că suma alocată pentru ajutorul de analist este mai mare decât cea pentru persoana care ocupă funcția de analist și care apare cu premiu în valoare de 19.305 RON. Adică, 7.000 de RON mai puțin.

Cele mai mari bonusuri sunt propuse conducerii unității: director – 49.725 RON, director tehnic – 44.460 RON și director economic/comercial – 41.535 RON.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Spre deosebire de Suceava, Direcția Silvică Argeș a propus 22 de angajați pentru prime care valorează aproape jumătate de milion de RON.

Cele mai mari prime sunt alocate conducerii unității: director – 46.688 RON, director tehnic – 40.852 RON și director economic – 40.630 RON.

În lista, alături de conducerea unității, șefi de birou și ingineri silvici, sunt propuse pentru prime și alte categorii de angajați. Un șofer este încadrat cu o primă de 15.952 RON, un îngrijitor cu 11.048 RON, în timp ce bonusul pentru o secretară pentru lunile noiembrie și decembrie ajunge la 14.629 RON.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Jumătate de milion de RON au totalizat și premiile oferite de DS Bacău pentru aceeași perioadă. Conform tabelelor 31 de angajați din unitatea regională a Romsilva au fost propuși cu prime cuprinse între 9.000 și 29.500 de RON pentru lunile noiembrie și decembrie.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Surse din Romsilva au susținut că valoarea acestor prime au stârnit fricțiuni printre angajați, mai ales în condițiile în majoritatea Direcțiilor Silvice din țară au oferit bonusuri angajaților numai în luna noiembrie.

Discuții aprinse au existat inclusiv în timpul mitingului silvicultorilor din Piața Victoriei  din 12 ianuarie, unde un banner cu veniturile unor directori din regionale a fost afișat și a fost vizibil în timpul unui live FB a lui Tiberiu Boșutar, care s-a aflat în București (minutul 35 din video).

 

 

 

Un comentariu la „Cadou de Crăciun la pădure, sau când secretara bate inginerul silvic la bonusuri”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?