Președintele Obștii Săliște – „Poliția i-a pus sechestru lui Nicolaescu, ne-am recuperat bunurile și el a plătit prejudiciul”

 

Directorul ROMSILVA, Daniel Nicolaescu, a returnat bunurile cumpărate din fondurile Obștii Săliște, dar și sumele de bani solicitate în instanță de asociația de proprietari de pădure – peste un miliard de lei vechi.

Informația a fost confirmată de Ion … Citește mai mult

Sistemul de supraveghere video, care ar trebui să-i prindă pe hoții de lemn, tras pe linie moartă

 

Proiectul de implementare al unui sistem video pentru a supraveghea mașinile care transportă lemn e blocat în birourile Ministerului Mediului.

Măsura implementării unui sistem de supraveghere în punctele „fierbinți” a fost o idee „aruncată” în spațiul public din 2020 … Citește mai mult

Noi detalii din istoria zbuciumată de la Săliște a noului director ROMSILVA

 

Directorul general al Romsilva, Daniel Nicolaescu, a avut astăzi un nou termen în dosarul deschis de Obștea Săliște, care l-a acuzat de management defectuos și că ar fi folosit zeci de mii de lei fără o justificare legală. Daniel … Citește mai mult

Creșterea volumului de lemn exploatat anual între lobby-ul industriei și amenințările cu închiderea fabricilor

Lobby-ul pentru creșterea volumului de lemn exploatat anual a trecut la următorul nivel – cu afaceriști care amenință că-și închid business-urile dacă nu e pus mai mult lemn pe piață.

Săptămâna trecută reprezentanții industriei de prelucrare și exploatare, prezenți la … Citește mai mult

Braconierul de la Gura Teghii s-a fotografiat cu ursul care „l-a atacat”

Barbatul care acum zece zile a pretins că a fost atacat de urs în Gura Teghii este cunoscut în comunitatea din munte ca fiind un „expert” în lațuri și capcane ilegale.

Surse din Gura Teghii susțin că anii trecuți bărbatul … Citește mai mult

Vânătorul vânat – Povestea dosarului DNA în care fostul director adjunct al ROMSILVA este acuzat de luare de mită

Cezar Răduță, fostul directorul general adjunct al Romsilva, a vândut terenul pentru care este acuzat de DNA că l-ar fi primit mită cu de zece ori prețul estimat la achiziționare.

Aceasta este concluzia care reiese din rechizitoriul dosarului DNA în … Citește mai mult

Ministerul Agriculturii vrea să pună toporul pe pășunile împădurite

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a trimis luna trecută Ministerului Mediului o adresă prin care solicita clarificări cu privire la pășunile împădurite, care ar fi fost incluse în fondul forestier fără un acord prealabil al proprietarilor. Surse din Ministerul Agriculturii … Citește mai mult