Directorul general al RNP Romsilva vrea să fie consilierul directorului general al ROMSILVA

foto credit - FB Romsilva

 

Directorul general al RNP Romsilva, Daniel Nicolăescu, ar putea avea un nou consilier personal. Mai exact, pe Daniel Nicolăescu. Cel puțin asta a concluzia după o analiză a documentelor publicate pe site-ul oficial al Regiei Naționale a Pădurilor.

Cronologia evenimentelor este următoarea:

9 noiembrie 2023 – pe site-ul oficial al RNP este publicat un anunț de scotere la concurs al unui post de consilier la cabinetul Directorului General.

„Concursul/examenul reprezintă o modalitate complexă de verificare a cunoștințelor, competențelor, aptitudinilor profesionale”,   se arată în comunicatul care face o descriere a tuturor cerințelor și responsabilităților postului scos la concurs.

22 noiembrie 2023 – pe site-ul oficial al RNP este publicat rezultatul verificării dosarelor de inscriere pentru postul de consilier. Singurul nume care apare validat și admis este cel al lui Daniel Nicolăescu.

Din comisia de validare a dosarului de concurs au făcut parte alți doi consilieri ai Cabinetului Directorului General – Adrian Băban și Costel Petcu. Cu alte cuvinte, subordonații au analizat dosarul șefului.

23 noiembrie 2023 – este data limită pentru depunerea contestațiilor privind rezultatul selecției dosarelor.

24 noiembrie 2023 – la sediul RNP Romsilva este programat concursul. În aceeași zi este programată și afișarea rezultatelor.

Surse din cadrul Romsilva au acuzat că procedura privind organizarea acestui concurs nu a fost una transparenta și nici nu a respectat procedurile interne ale regiei.

Directorul general al RNP Romsilva, Daniel Nicolăescu (stânga) alături de ministrul Mediului, Mircea Fechet, într-o vizită în teren. FOTO: FB – MMAP

„Conform metodologiei privind încadrarea în muncă, posturile vacante și organizarea de concursuri trebuie să fie afișate la sediile unităților și subunităților din ROMSILVA. Ori acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat un oficial al regiei care a dorit să-și păstreze anonimatul.

I-am solicitat directorului general al RNP Romsilva să explice dacă poate ocupa în același timp și funcția de consilier și de director general și cu cine a concurat pentru acest post.

O altă întrebare a vizat situația postului scos la concurs. Daca acest post de consilier a fost vacant până în prezent, de ce nu a fost desființat conform legislației în vigoare? Până la publicarea acestui articol nu am primit un răspuns.

Așadar, în condițiile  în care pe site-ul oficial al regiei de stat singurul admis la acest concurs a fost Daniel Nicolăescu, în cazul în care pe 24 noiembrie Daniel Nicolăescu va câștiga concursul, atunci Daniel Nicolăescu va deveni consilierul directorului general Daniel Nicolăescu.

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?