Un pensionar de lux, consilierul personal al șefului Gărzii Naționale Forestiere

 

Dorina Danielescu, fost procuror in cadrul DIICOT, a fost numită săptămâna trecută consilier personal al Inspectorului șef la Gărzii Forestiere Naționale. Întrebat ce îl recomandă pe fostul magistrat pentru această funcție, inspectorul general, Levente Porzsolt, a spus că expertiza.

Am dorit o persoană care să cunoască latura juridică. Doamna a venit cu cea mai mare expertiză, a fost decizia mea în baza experienței. Ne poate ajuta în consiliere în domeniul juridic şi să ne faciliteze colaborarea dintre Garda Forestieră Națională, Ministerul Public şi MAI„, a explicat acesta, care a adăugat că pentru postul de consilier nu se organizează un concurs.

Conform CV-ului, Danielescu a absolvit facultatea de Drept la Universitatea din București și a fost doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională ,,Mihai Viteazu”. A activat ca procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ulterior procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

După doi ani de activitate în cadrul Ministerului Justiției, Danielescu a fost numită în 2011 președinte al Autorității Naționale pentru restituirea Proprietății.

În 2013, Danielescu a fost găsită incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate (ANI) care a constatat că aceasta era și magistrat civil, detașat la Ministerul Apărării Naționale, dar și colonel activ, ordinul militar nefiind invocat. Câțiva ani mai târziu presa locală din Buzău a scris ca fostul procuror a rămas fără titlul de doctor în urma unor sesizări privind un posibil plagiat sesizat chiar de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Veniturile declarate in declaratia de avere depusa la ANI in iunie 2022

După ce a ieșit la pensie în 2017, Danielescu a mai ocupat și alte funcții în diferite institutii de stat. Din ultima declarație de avere încărcată pe site-ul oficial al ANI, reiese că fostul procuror a mai fost angajată în cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța
Alimentelor (director cabinet președinte) și în cadrul Ministerului Agriculturii (consilier cabinet secretar de stat).

În 2022 veniturile anuale ale fostul procuror s-au ridicat la aproape 350.000 de RON – echivalentul a 72.000 de euro – din care 286.308 RON a reprezentat pensia încasata de la MApN.

În 2021 parcursul profesional și declarația de avere ale Dorinei Danielescu au fost analizate și de Valeriu Nicolae.

Într-un text care cuprinde termeni destul de duri și de critici, Valeriu Nicolae a denunțat sistemul de sinecuri care au acaparat instituțiile de stat.

CV-ul doamnei este siderant. Pute a impostură și servicii. (…) Cum e posibilă o pensie de felul acesta când femeia asta este o impostoare dovedită, cu doctorat plagiat? Cum e posibil să ne permitem să plătim tipul acesta de pensii când procuratura noastră este faimoasă prin corupție și dosare făcute catastrofal?

 

Imagine reprezentativă from Freepik

Faci un comentariu sau dai un răspuns?