Conducerea ROMSILVA i-a desfăcut contractul de muncă directorului Gheorghe Mihăilescu

 

Gheorghe Mihăilescu, directorul Direcției Silvice Vâlcea, a fost demis din funcție. Decizia de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă a fost semnată ieri de directorul general al Romsilva, Daniel Nicolăescu și vine ca urmare a unui lung șir de plângeri și anchete ale Consiliului de Disciplină.

La stabilirea sancţiunii disciplinare s-au avut în vedere împrejurări le în care fapta a fost săvârşită , gradul de vinovăţie al domnului Gheorghe Mi hăilescu, consecinţele abaterii disciplinare, comportarea generală în timpul serviciului şi faptul că domnul Mihăilescu mai fost sancţionat anterior  pentru abateri similare, cu retrogradarea din funcţie„, se arată la finalul deciziei.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Decizia, care cuprinde 24 de pagini, face o analiză a acuzațiilor aduse de o parte dintre angajații din cadrul Direcției Silvice și enumeră concluziile Consiliului de Disciplină.

Documentul conține o serie de declarații ale mai multor angajați din cadrul DS Vâlcea care susțin că echipa managerială i-a amenințat cu desfacerea contractului colectiv de muncă, cu plângeri penale. Aceștia au mai susținut că au fost intimidați și jigniți la locul de muncă.

Din declarațiile angajaților reiese că directorul Mihăilescu a avut un comportament agresiv, care s-a intensificat din aprilie 2022 și „s-a exacerbat în lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2022, după efectuarea controalelor de la regie„.

Gheorghe Mihăilescu poate contesta decizia în 30 de zile de la comunicarea sancțiunii. Până la publicarea acestui articol directorul nu a comentat decizia conducerii ROMSILVA.

Sancțiunea a luat în calcul și rezultatele auditului făcut recent la Direcția Silvică Vâlcea de o firmă specializată în expertiză și evaluare psihologică.

Concluziile auditului firmei au fost dintre cele mai critice și oglindesc starea morală în care se află echipa de la Vâlcea.  Aproape jumătate dintre angajații direcției au susținut că au atacuri de panică, urmează tratament medicamentos pentru anxietate și se confruntă cu depresii. Iar majoritatea angajaților au arătat cu degetul înspre fostul director general al Romsilva, actual director al Direcției Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Din documentul semnat de Nicolăescu reiese că, în cazul acuzațiilor de hărțuire, majoritatea apărărilor formulate de Mihăilescu au fost înlăturate.

Modul de lucru adoptat denotă intenția de a crea confuzie, degringoladă, lucru sub presiune în cadrul colectivului din centrala direcției, motiv pentru care vor fi înlăturate apărările domnului Mihăilescu. Cu privire la faptele de hărțuire, amenințare, discriminare, intimidare și constrângere psihică săvârșite de către dl Mihăilescu, în calitate de director al Direcției Silvice Vâlcea, având în vedere declarațiile persoanelor sus-menționate, dar și cele consemnate de expertul independent în raportul de Audit de Climat Organizațional, vor fi înlăturate, ca nefondate, apărările domnului Mihăilescu și se vor reține faptele de bullying” apare scris în decizia Romsilva.

Documentele arată că situația conflictuală din cadrul DS Vâlcea nu este singulară. De altfel nu este pentru prima dată când Gheorghe Mihăilescu s-a aflat sub tirul acuzațiilor angajaților Romsilva, care au denunțat un comportament abuziv al acestuia la locul de muncă.

În octombrie 2019, departamentul juridic al RNP Romsilva l-a acuzat pe acesta de mobbing și bullying. Mihăilescu a ocupat funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2020, când a fost demis în urma unui control al Corpului de Control al Ministrului Mediului.

 

 

 

7 comentarii la „Conducerea ROMSILVA i-a desfăcut contractul de muncă directorului Gheorghe Mihăilescu”

 1. Îți doresc să ai linisrea si pacea pe care am avut-o noi familia padurarului Malița din Timiș, de cinci ani si pâna astăzi !!😪🙏🙏🙏

 2. Cam târziu v-a venit rândul!!!!!
  Să fiți sănătoș🙏🏻 să le puteți duce pe toate 🤫care vor să vină😎
  Eu am părăsit Direcția silvică Vâlcea din cauza dumneavoastră și a clicii💩💩
  Mi e scârbă !!!

 3. Eu știu bine că cei ce fac stări de anxietate și depresii sunt, în special cei ce știu că au făcut greșeli mari intensionate sau fără intenție și se tem foarte tare de consecințe. Cred câ domnul ing. Mihăilescu Gheorghe a greșit când a trecut cu vederea aceste greșeli mari ale subalternilor. În momentul când aceste greșeli au fost constatate, ar fi fost normal să fie sancționate și nu trecute cu vederea. Pentru că pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești. Și nu mai făceau subalternii nici anxietate și nici depresie și eventual își căutau alte locuri de muncă unde nu mai erau tentați să parvină.

  1. Cred ca domnul ing. Mihailescu Gheorghe esti chiar dumneata, cel care semnezi sub pseudonim si cu evidente greseli de gramatica, aceasta mizerie de comentariu, ce se doreste a fi o mustruluiala usturatoare. De fapt angajatii nu te-au lasat sa mori si si-au facut datoria, in timp ce tu te plimbai toata ziua teleleu. Iar tu ai fost cel care nu i-a lasat sa traiasca. Asa ca acum nu ai decat sa-ti cauti un loc de munca si sa-ti castigi in mod cinstit painea.

  2. Se vede de la o posta ca cel ce scrie sub pseudonimul de Zamfir e chiar dom` Georgica Mihailescu. Pe care subalternii nu l-au lasat sa moara, muncind in timp ce el umbla creanga pe coclauri si incasa salariul. Ca el sa se laude ca a avut numai realizari si ca subalternii nu l-au lasat sa traiasca. Acum sa isi caute el alt loc de munca si sa isi castige cinstit painea cea de toate zilele. Din articol si din documentele publicate aici nu prea reiese ca subalternii ar fi gresit, ci chiar Georgica, ofiterul de armata.

 4. Cu siguranta aceasta este o situatie regretabila si lipsita de anymul de responsabilitatii ce revine conducerii RomSILVA. Deseori, agresivitatea si faptele de discriminare aduse de catre seful Directiei Silvice Valcea au fost evidente si nimeni nu a luat atitudinea care trebuia. Speram ca aceasta decizie va duce la o schimbare radicala in modul in care se duc afacerile in cadrul Directiei Silvice Valcea, pentru a preveni astfel de abuzuri si hartuire in locurile de munca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?