Directorul Mihăilescu absent la comisia de disciplină RNP, prezent la ședințele consiliului local Râmnicu Vâlcea

Image by pressfoto on Freepik

 

Directorul Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, e oficial bolnav și-n în concediu medical în relația cu Romsilva, dar activ și binedispus în ședințele de consiliu de la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Mihăilescu a intrat în concediu medical, coincidență, în aceeași perioadă în care la sediul central al Romsilva a fost demarată o comisie disciplinară în cazul plângerilor primite de la angajații Direcției Silvice Vâlcea. Aceștia l-au acuzat de hărțuire, umilire și intimidare … și crearea unei stări conflictuale și tensionate în rândul colectivului.

Despre acuzațiile aduse fostului director general Romsilva și istoria acuzațiilor de bullying am scris aici și aici.

Conform surselor din Regia Pădurilor, Mihăilescu nu s-a prezentat la convocările comisie de disciplină din ianuarie și februarie, fiind invocat concediul medical și starea de sănătate.

Asta nu l-a împiedicat pe Mihăilescu să fie activ în calitatea sa de consilier local al orașului Râmnicu Vâlcea și să participe la ședințele de consiliu. Cum a fost și-n cazul întâlnirii programate zilele trecute, pe 28 februarie, ședința fiind  înregistrată și publicată pe contul oficial de FB al primăriei orașului. În video se vede cum fostul director general al Romsilva are un moral ridicat, se implică în procesul de vot, discută cu colegii pe durata ședinței, iar la final face și glume.

În anul 2021 Guvernul României a emis ordonanța 74 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. În lege se menționează că „este o contravenție desfășurarea activității la unul dintre angajatori în perioada în care la celălalt/ceilalți angajator/angajatori a prezentat certificat/certificate de concediu medical”.

În contextul concediului medical și al prevederilor legale, l-am contactat pe directorul Mihăilescu pentru a explica de ce absentează de la convocările comisie disciplinare ale RNP Romsilva, dar se poate deplasa la ședințele de consiliu local.

Nu faceți confuzie, eu nu mă aflu într-un conflict pe lege, pentru că la Consiliul Local nu sunt angajat, sunt ales. Eu acolo sunt demnitar„, a reacționat Mihăilescu.

Căt privește nevoia concediului medical, directorul a explicat că doctorul i-a recomandat să facă mișcare. Întrebat de ce nu poate face mișcare și până la sediul Romsilva pentru a se prezenta la comisia de disciplină, dar poate face mișcare până la sediul primăriei, acesta a invocat din nou faptul că el este consilier ales, nu angajat.

Reporter

– Deci dumneavoastră sunteți în concediu medical și nu sunteti apt pentru muncă în cadrul Romsilva, dar sunteti apt de muncă pentru activitățile din Consiliul Local Râmnicu Valcea?

Gheorghe Mihăilescu

– Da, așa este. Sunt în concediu medical la Romsilva.

Directorul Mihăilescu a mai fost cercetat administrativ și-n 2020, în perioada în care Regia Pădurilor ROMSILVA era condusă de Teodor Țigan. La vremea respectivă directorul de la Vâlcea era acuzat că a organizat concursuri și a numit șefi de ocol contrar prevederilor legale. O altă acuzație se referea la comportamentul la locul de muncă și la faptul că a  creat „un climat de muncă necorespunzător care nu este bazat pe respectul față de subalterni”.

Cercetarea s-a finalizat cu retrogradarea din funcție a lui Mihăilescu pentru 60 de zile. Documentele arată că singurul membru al comisiei care a avut opinie separată a fost liderul de sindicat, Silviu Geană.

 

Mihăilescu a contestat în instanță decizia de sancționare, dar a pierdut procesul cu ROMSILVA atât la Tribunalul Vâlcea, cât și la Curtea de Apel Pitești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?