Braconierul de la Gura Teghii s-a fotografiat cu ursul care „l-a atacat”

Barbatul care acum zece zile a pretins că a fost atacat de urs în Gura Teghii este cunoscut în comunitatea din munte ca fiind un „expert” în lațuri și capcane ilegale.

Surse din Gura Teghii susțin că anii trecuți bărbatul a fost chemat la declarații, într-un caz de braconaj, după ce mai multe lațuri ilegale au fost găsite asupa lui. Bărbatul s-ar fi lăudat că a scăpat de acuzații motivând că de fapt nu el a pus capcanele, dar că el a strâns lațurile din pădure de teamă să nu se prindă animalele în ele.

Surse din Gura Teghii au susținut că în noaptea atacului bărbatul a verificat lațurile și, văzând că a prins un urs, a mers să înjunghie animalul, care s-a zbătut și l-a atacat. Imediat după, alți trei bărbați (cercetați și ei acum în anchetă) au ucis animalul cu furcile. Este vorba despre o ursoaică de aproximativ patru ani.

După ce animalul a fost ucis, bărbatul a fost scos la drum de complicii săi, de unde a fost anunțat atacul la 112. Aceleași surse din zonă au explicat că braconierii au făcut fotografii cu animalul ucis, după care leșul a dispărut. Investigatorii încă mai caută cadavrul animalului.

Zilele trecute IPJ Buzău a anunțat într-un comunicat de presă că au făcut percheziții la domiciliile celor patru bărbați, unde au găsit aproape 20 de lațuri, cuțite și o blană de urs cu craniu.

În perioada 2019-2021 la nivel național au fost identificate 65 de cazuri de braconaj la Urs, specie protejată.

Cifra cazurilor de braconaj oglindeste doar o parte din realitatea din pădurile României, pentru că majoritatea cazurilor de braconaj nu sunt descoperite.

 

Conform informațiilor IGPR, în top 3 județe cu cele mai multe dosare penale deschise pentru braconaj se regăsesc Vrancea (12 cazuri), Prahova (9 cazuri) și județele Harghita și Covasna (cu câte 6 cazuri).

 

 

Un comentariu la „Braconierul de la Gura Teghii s-a fotografiat cu ursul care „l-a atacat””

Faci un comentariu sau dai un răspuns?