ROMSILVA vrea un sistem video modern ca să-i prindă pe hoții de lemn

Mâine, 27 mai, este ziua limită până când directorii din toate Direcțiile Silvice din țară trebuie să trimită la sediul central al RNP informații cu privire la eventualele investiții pe care unitățile le-au făcut în sisteme video de supraveghere în pădurile pe care la administrează.

Într-o notă trimisă către toți directorii, George Mierliță (directorul general al RNP) solicită subalternilor să investească în sisteme performante de supraveghere video, pentru a verifica lemnul care iese din pădure și pentru a obține probe în cazurile furturilor de lemn. Mierliță invocă piedicile și greutățile pe care le întâmpină organele de cercetare atunci când anchetează hoții de lemn, dar nu pot identifica autorii.

Conform adresei, toți directorii din țară sunt obligați ca până pe 27 mai să transmită la sediul ROMSILVA detaliile privind sistemele video care sunt în funcțiune – locații, număr camere, costul investițiilor și rezultatele supravegherii video în cazuri de furt de lemne.

Romsilva vrea să facă și o hartă a zonelor de risc și să identifice drumurile forestiere pe care se transportă volume mari de lemn. Decizia este ca în viitor, în locurile unde nu există camere de filmat, să fie instalate astfel de sisteme de supraveghere.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Solicitarea directorului general Mierliță vine la o săptămână după ce mai multe camere instalate de DS Mureș au fost distruse de persoane necunoscute și la câteva zile de la publicarea raportului realizat de WWF privind importanța sistemelor video și corelarea lor cu SUMAL în lupta împotriva tăierilor ilegale.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?