Directorul Romsilva Răduță, profit de peste 50.000 de euro cu terenul despre care DNA spune că l-a primit mită

 

Directorul general adjunct al RNP Romsilva, Cezar Răduță, este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită un teren intravilan în Corbeanca de la un paznic de vănătoare, pentru a-i permite acestuia angajarea deși nu îndeplinea fișa postului. La vremea respectivă Răduță ocupa funcția de Director al Direcției Silvice Ilfov.

Comunicatul de presă al DNA arată că Răduță ar fi primit mită suprafața de 1.168,91 mp în Corbeanca, iar tranzacția ar fi fost mascată de un contract de schimb , Răduță oferind pentru terenul respectiv un autoturism vechi.

Datele corelate din declarațiile de avere directorului ROMSILVA arată modul în care toată povestea a evoluat în acte.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Declarația din 2018 arată că Răduța a dobândit un teren intravilan de 1168 de mp în Corbeanca, Ilfov, printr-un act de schimb, care a avut la bază un autoturism Audi A4 1.8 T fabricat în anul 2007 și al cărui preț pe site-urile de profil nu depășește 5000 de euro.

La contractul de schimb din 2017, sunt menționați soții Constantin Alexandru și Constantin Tatiana. Constantin Alexandru este menționat în comunicatul DNA ca fiind paznicul de vânătoare acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Conform declarațiilor de avere postate pe site-ul ofical ROMSILVA, un an mai târziu, în noiembrie 2019, Răduță vinde terenul de 1.168 de mp cu suma de 290.000 de RON, adică aproape 60.000 de euro. Până și avansul (40.000 RON) primit pentru această tranzație a fost mai mare decât valoarea de piață a autoturismului.

Firma indicată ca fiind beneficiarul tranzacției se numește Koson Property SRL și se ocupă de tranzacții imobiliare.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Cu alte cuvinte, Răduță a făcut un profit de cel puțin 50.000 de euro în doar doi ani, pe baza unui Audi vechi din 2007.

Între timp declarația de avere a directorului general adjunct pentru 2020 s-a îmbogățit cu două noi case de 148 de metri pătrați în Corbeanca.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?