Datele SUMAL dupa nouă luni de funcționare

 

 

Datele introduse în SUMAL de operatorii din România încep să creioneze o imagine a cantităților de lemn exploatate, transportate și procesate LEGAL în România.

După nouă luni de funcționare (martie 2021 – octombrie 2021) Sistemul de Urmărire a Materialului Lemnos arată că peste 15 milioane de metri cubi de lemn au fost transportați de la locul de recoltare, adică o medie de 1.7 milioane de metri cubi pe lună. Asta înseamnă că până la sfârșitul anului de activitate al SUMAL (31 ianuarie 2022) din pădurile României se vor fi transportat cel puțin 20 de milioane de metri cubi.

De reținut că aceste date sunt strict oglinda transporturilor declarate și introduse in sistem, fără să fie luate în calcul eventualele depășiri de cantități, transporturile ilegale și cele Non-SUMAL.

 

Cifrele SUMAL mai indică faptul că tot în această perioadă în România au intrat 2,6 milioane de metri cub din import (2 milioane intracomunitar și restul de aproape 600 de mii extra comunitar), în timp ce exporturile s-au situat la 1,9 milioane metri cubi (1.5 milioane extracoumintar și 350 de mii intra comunitar).

Cât priveste volumul transportat din depozite, la sfârșitul lunii octombrie 2021 datele arată că peste 17 milioane de metri cubi au fost înregistrate ca plecând din aceste locații.

În total SUMAL volumul procesat de masă lemnoasă  la 29.10.2021 este de 25.6 milioane.

Un comentariu la „Datele SUMAL dupa nouă luni de funcționare”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?