Destinul Moșiei Ghika din Bacău depinde de condamnările „lotului Hrebenciuc”

 

Sa privim si partea plina a paharului de 303 milioane de euro!

Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Brasov cu privire la “lotul” Hrebenciuc poate ca e privita cu dezamagire de societatea civila, care astepta (si pe buna dreptate) niste ghiulele mai grele atarnate de gleznele viitorilor ocnasi.

Dar in realitate sentinta, daca va fi pastrata si in apel, este extrem de importanta pentru destinul celor 43.000 de hectare de padure care, atentie, asteapta sa fie retrocedate si sunt disputate in instanta inca.

Procesul civil pentru obtinerea zecilor de mii de hectare, care acum se afla in revizuire la Tribunalul Timis, este suspendat pana la solutionarea dosarului penal inceput de procurorii DNA.

Multe dintre suprafete aufost validate (cu obiectiuni), dar punerea in posesie nu a fost finalizata.

Condamnarea judecatorului din Covasna, Ordog Lorand Andras, care a luat mita pentru a da o sentinta favorabila grupului, la pachet cu condamnarea “mostenitorului” cu sange albastru Paltin Strudza, va fi o lovitura definitiva care poate readuce padurile inapoi in proprietatea statului, acolo unde le este locul.

Astfel se va inchide pentru totdeauna dosarul acestui jaf scandalos de 303 de milioane de euro, rezultatul unui parteneriat sulfuros intre politicieni ticalosi, magistrati corupti, angajati ai statului purulenti si oameni de afaceri fara scrupule.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?