65 de ursi au fost braconati in Romania in perioada 2019-2021

Este echivalentul a jumatate din totalul exemplarelor ucise legal in acelasi interval de timp, prin derogari de ordin de ministru.

Cifra cazurilor de braconaj oglindeste doar o parte din realitatea din padurile din Romania in ceea ce priveste vanatoarea ilegala de urs brun. Pentru ca majoritatea cazurilor nu sunt descoperite.

In harta dosarelor penale deschise pentru vanatoare ilegala apar patru judete (Maramures, Alba, Caras Severin si Gorj), in care APM-urile nu au eliberat nicio derogare de recoltare sau relocare de Ursus Arctos.

Conform informatiilor IGPR in top 3 judete cu cele mai multe dosare penale deschise pentru braconaj se regasesc Vrancea (12 cazuri), urmat de Prahova (9 cazuri) si judetele Harghita si Covasna (cu cate 6 cazuri).

Unul dintre cele mai impresionante exemplare de Ursus Arctos braconate este din Buzau. Trofeul descoperit de politisti este atasat in fotografiile de la aceasta postare.

Investigatorii din Buzau sustin ca ursul depasea 600 de puncte si ca a fost vanat cu o luna inainte de partida organizata in Ojdula, acolo unde printul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a impuscat pe ursul botezat de presa “Arthur”, despre care s-a spus c-ar fi cel mai mare urs din Romania.

Toate informatiile privind cazurile de braconaj le gasiti in harta ursilor impuscati in perioada 2019-2021 la care am adaugat un nou layer, alaturi de fondurile cinegetice si autorizatiile de derogare.

Harta cu noul layer inclus o puteti accesa aici:


Documentul online contine trei layere, care pot fi activate individual sau simultan:

* Autorizații recoltari/relocari Ursus Arctos

* Fonduri de vanatoare

* Cazuri braconaj Ursus Arctos – 2019-2021

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?