În plin scandal cu ursul brun, Romsilva alocă jumătate de milion de euro ca să promoveze vânătoarea

In plin scandal cu vanatoarea la urs, Guvernul si Ministerul Mediului au delegat ROMSILVA sa reprezinte Romania la expozitia internationala de vanatoare pescuit si exploatare forestiera, organizata in toamna acestui an in Ungaria.
Una dintre atractiile majore ale evenimentului, intitulat “One with Nature – World of Hunting and Nature” – va fi Spectacolul Trofeului care își dorește să demonstreze că “vanatoare este o parte integranta si captivanta a istoriei de 1000 de ani a Ungariei“
Si, tine-te bine, Ioane, cand citesti nota de plata!

Pentru c-a primit aceasta invitatie, Regia Padurilor a scuturat punga vistieriei si a dat de bani – o jumatate de million de euro!
Atat vrea sa cheltuiasca ROMSILVA pentru a participa la Expozitia din Budapesta, desi mai deține doar 12.3% din fondul cinegetic la nivel național, restul fiind fonduri deținute de firme și asociații private. Ce cadou frunos si reclama gratuita pentru privatii care detin restul de 87.7% si bat pe la usile ministerului pentru modificarea legii vanatorii si acordarea fara licitatie de fonduri cinegetice!

Si, ca tabloul general sa fie si mai clar, suma reprezintă 60% din toate veniturile provenite din vanatoare ale Regiei pentru 2020 si va fi cheltuita – aici e si mai frumos – pentru amenajarea unei case traditionale.

“Casa trebuie să fie o construcție reala, din lemn, la dimensiuni reale, în stil tradițional românesc – stilizat, cu un design impunator, cu zone largi expuse, de prezentare a trofeelor reprezentative de vanat romanesc (coarne, blanuri, busturi)”, se arata in Nota Consiliului de Administrație al Regie.

O sursa din RNP a sustinut sub protectia anonimatului ca pentru bust cu siguranta se va merge la expozitie cu trofee de cerb, mistret și capra neagra. “Cat priveste blanurile cel mai probabil vedetele vor fi trofeele de urs, pe langa mistret, lup si ras. La blana si craniu de urs avem multe recorduri mondiale cu care Romania se lauda”.
Curat murat, neicusorilor, vanatorilor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?