Specialist în vânătoare: „Arthur a fost un urs de aur!”

“Arthur a fost un urs de aur, cum foarte putin mai sunt in Romania. Au stiut ce impusca de la bun inceput! Lacomia a fost mare si prostia la fel.”

Asta a fost declaratia pe care mi-a dat-o intr-un scurt interviu unul dintre putini specialisti in vanatoare din Romania. Un om care a activat in Ministerul Mediului Apelor si Padurilor si care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Unul dintre cele mai mari exemplare de urs vanat vreodata in Romania a fost la Brasov. In 1978, Nicolae Ceausescu l-a ucis miseleste intr-un tarc pe Lache, un urs bland pus la ingrasat de membrii de partid pentru a-I potoli setea dictatorului. A avut un punctaj de 678, iar blana lui este expusa la Muzeul Cinegetic din Posada.

Cum l-a ucis Ceausescu pe Lache, ursul urias din Poiana Brasov. Punctajul primit de dictator reprezinta inca recordul mondial | Mobile

Q&A

Q: In dosarul de recolta este necesar sa fie mentionate proprietatile animalului care urmeaza sa fie recoltat, corect? Dimensiune, greutate, varsta, elemente de identificare?

A: Avizul trebuie sa faca referire la cel care produce sau poate produce pagube. Deci este nevoie de niste elemente de identificare! Aceste date ar trebui sa le aiba in vedere cand se da avizul ministerul.

Q: Atunci nu se poate spune c-a fost o eroare

A: In niciun caz, nu ar trebui sa fie dat un aviz in orb.

Q: In teren vanatorul plateste si impusca exemplarul care i se identifica de catre angajatul asociatiei de vanatoare, corect?

A: Corect

Q: Adica merge la panda, nu singur, si nu impusca ce-i cade-n fata. Corect?

A: Corect ce spui si este si obligatoriu

Q: 593 de puncte este un exemplar des intalnit la noi?

A: La un punctaj de aproape 600, este un exemplar rar intalnit la noi. A fost un urs de aur.

Q: Au mintit cei care au spus ca este printre cele mai mari exemplare?

A: Nu!

Q: Cum credeti ca s-a desfasurat vanatoare?

A: Au fost sigur la panda. Doar pot presupune ca au stiut ce impusca. Vanatoarea in ariile naturale protejate ar trebui sa se faca cu avizul aprobarea custodelui si cu avizul consiliului stiintific al ariei

Q: Deci angajatii fondului de vanatoare au stiut ce-i ofera printului?!

A: Suta la suta. Lacomia e mare! Si prostia la fel. Si-au taiat craca de sub picioare pe termen cel putin mediu.

Ramane de vazut cum o sa joace porcaria asta Ministrul Tanczos Barna si responsabilii din Comisiile de Vanatoare si Biodiversitate din Minister.

In spiritul romanesc, n-ar fi o surpriza sa fie scos vinovat tot mortul la finalul anchetei, pentru ca s-a impiedicat si a cazut in batai pustii.

Lepre sunteti, mah!

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?