Cum e vorba aia din popor: omul sfințește locul?

Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Iaca, pe vremea lui Alexe Ministerul Mediului a fost agresiv sfintit, ca nicio divizie de prelati cu aghiasma tare nu reuseste acum sa curete locul de penele ingerilor, atat de zburataciti au fost sarmanii.

A se intelege ca lupta si stresul consumate pentru strategia pe mediu au fost atat de aprige incat ciomagul ministrului a lovit in stanga si-n dreapta facand si victime colaterale. Deh, asa-i cand te lupti pentru popor, ramane siaj in urma. Si Slava Cerului c-a lasat Alexe un siaj politic, ca te rogi sa nu inceapa table sa se spovedeasca si-atunci sa te tii, sa nu scapi haturile din mana, Ioane!

In fine, nu despre Costel voiam sa vorbesc, si despre lupta lui intru interesele mediului si ale padurii. Dar despre un proiect de ordonanta pitrocit prin decembrie, unul in care niste oameni de bun simt din ministerul padurilor au solicitat luarea unor masuri care sa mai taie din avantul hotilor de lemn. Printre masuri se numara instalarea unor camera de luat vederi in zonele fierbinti si program la padure interzis pe timpul noptii. Nu mai bine previi decat sa vindeci?

Ei, in ianuarie, ce sa vezi, belzebut si-a scapat radiera si din proiect a fost sters programul la padure si au ramas numai camerele.
Si aici voiam de fapt voiam sa ajung. Pe vremea lui Alexe si Fechet, cand prim ministru era Ludovic Orban, s-a mutat din nas la aceasta masura nepopulara, dupa cum „a transpirat” pe dupa usa capitonata din Victoriei.

Acum, oamenii din minister au venit iarasi cu aceeasi sugestie de program, mizand pe jocul politic al noului ministru Tanczos Barna si mimatele transparenta si comunicare a lui Citu de la Palatul Victoria. S-a sugerat includerea in lege a programului de acces la padure si sanctionarea agentilor comerciali in caz de nerespectare.

Si, ce crezi Ioane? Un consilier al ministrului UDMR a reactionat prompt sustinand ca nu prea e posibil ca, uite, sunt situatii in care se mai strica si camioanele pe drum.

Ei, vedeti, asta da explicatie de bun simt si condimentata cu elemente tehnice pe deasupra. Semn ca omul cunoaste sistemul si secretele. Pffff

Si, cum era vorba aia: La vremuri noi, tot noi, nu?

Citit printre randuri si declaratii, ministrul Tanczos Barna a lasat sa se inteleaga ca nu e chiar asa. Ei, om trai si-om vedea!

Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?