Omul negru din Guvern, care schimbă textul ordonanțelor noptea

Bagabonteala cu ordonantele de urgenta si masurile de bun simt, care se pot lua rapid pentru a tine sub control zonele din Romania unde derapajele din padure se tin lant.

Societatea civila urla din toti rarunchii: Hotii, hotii! si arata cu degetul spre administratorii de paduri, agentii comerciali si Garzile Forestiere. Sectorul reactioneaza si el, si blameaza societatea civila si ONG-urile ca sunt niste habarnisti extremisti, ca padurea trebuie administrata, ca hotii-s putini si nu reprezinta breasla (sic!).

Pe sistemul: intarata-i drace, ca si mie-mi place. In timp ce taberele de mai sus “isi scot ochii” in dezbaterile online, pierzandu-se in detalii sterile si multe dintre ele promovate de fake news (o sa aprofundez si treaba asta) si uitand ca adevarata miza este doar un management cat se poate de sustenabil al padurii (in avantajul ambelor tabere), politicul face ce stie el mai bine. Lucreaza din umbra la mosorelul baietilor. Aia de sunt destepti si harnici, mai ales pe timpul noptii.

Exemplu: la sfarsit de decembrie apare un proiect de ordonanta de urgenta unde se discuta despre camere de supraveghere in zonele rosii si de limitarea programului de emitere al APV-urilor pe timpul noptii. Nu intru pe fondul problemei, dar consider ca inafara de Mos Craciun, care chiar are nevoie sa calatoreasca undercover si pe sub nasul autoritatilor (pentru depasire de viteza si de gabarit, e de inteles), camioanele cu material lemnos pot circula lejer si legal pe timpul zilei, nu la miez de noapte in Revelion, Paste sau de Craciun. Cand tot omul cinstit ori e cu familia, ori sparge dopul la sampanie.

Si, ce sa vezi surpriza! Si-a bagat coada belzebut la Palatul Victoriei si din proiectul de ordonanta a disparut limitarea transporturilor pe timpul noptii. Acum sa te tii Ioane, ca in ministerul mediului si la secretariatul Guvernului nimeni nu stie cine a scos articolul 1 din proiectul initial si nu l-a mai inclus in draftul nou, “aruncat” in dezbaterea publica! Link aici – shorturl.at/uFPX2

Si a facut-o asa, cum sa spun, noaptea ca hotul! Intrebarea este: O fi facut-o cu o nota de fundamentare sau a venit sugestia pe mana scurta?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?