Președintele României și „relația specială” pe care o are românul cu pădurea

Concluzia cu care am ramas eu dupa discursul de azi al presedintelui Klaus Iohannis, un discurs presarat cu o sumedenie de truisme legate de mediu, a fost ca noi avem o relatie speciala cu padurea! Noi avem o relatie speciala cu padurea?!

Cine este consilierul pe mediu de la Palatul Cotroceni? Si, daca l-a consiliat pe primul om in stat in discursul de astazi, scuzati-mi franchetea, pe ce lume traieste el?

Acest consilier traieste in Romania?

Tara care se lauda ca are cele mai multe paduri virgine din UE dar nu e in stare sa le identifice si sa la protejeze integral?

Tara in care se exploateaza anual de doua ori mult decat este legal permis, conform datelor Inventarului Forestier National?

Tara in care in ultimii ani cinci padurari au fost ucisi si peste 650 de silvici au fost atacati in timp ce i-au prins in flagrant pe hotii de lemne?

Tara care nu are o strategie forestiera si al carui “program de rezilienta” a fost recent aspru criticat de Comisia Europeana?

Tara in care Regia Nationala a Padurilor Romsilva, o regie de importanta strategica care administreaza jumatate din padurile tarii, este la un pas de faliment din cauza unor ageamii pusi in functii de politic si care au haituit adevaratii profesionisti?

Tara in care administrarea haotica a ariilor naturale protejate a determinat inceperea unei proceduri de infringement?

Tara in care multi dintre proprietarii, ale caror paduri sunt incluse in zone de protectie stricta, nu primesc nicio compensatie de la stat?

Tara in care mare parte din agentii economici ai industriei de profil sunt acuzati de hotie pentru ca autoritatile nu sunt in stare sa-i prinda pe adevaratii hoti de lemn?

Tara in care inundatiile distrug case si ucid oameni in vaile unde taierile au scapat de sub control?

Tara in care modificarile Codului Silvic se fac uneori sub presiunea servietelor cu bani?

In tara asta presedintele spune ca noi avem o relatie speciala cu padurea?

In cazul in care consilierul traieste in Romania, si daca “a ajutat” la conceperea discursului presedintelui, atunci singura lui vina este ca nu a fost demis pana acum!

Si, ca o concluzie vituperanta la eroarea din discursul presedintelui – azi, Klaus Iohannis a dat ocoluri adevaratei probleme din lumea ocoalelor silvice din Romania!

Dar, macar a plantat un puiet cu ambitie! Cel cu numarul 50 de milioane, sau e 50 de milioane plus 1?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?