ASFOR solicită Ministerului Mediului să-și îndeplinească misiunea

Au ajuns forestierii sa se roage de Ministerul Apelor si Padurilor sa-si faca treaba, sa faca investitiile pe care a promis ca le va realiza de multi ani pentru a rezolva macar o parte din problemele sectorului – sistem de trasabilitate, sistem de scanere pentru masurarea stocurilor, sisteme de supraveghere video in padure. Sa creioneze strategia pe care ar trebui sa o realizeze institutiile de stat, pentru ca industria de lemn sa nu fie pusa pe butuci.

Asta se intampla cand ministerele ajung sa fie niste cuiburi de sinecuristi, conduse de niste personaje care nu inteleg problemele sectorului pe care il „pastoresc”, macinate de interese si unde putinii specialisti sunt haituiti.

Planul Național de Relansare și Reziliență e in pom, ti-e si rusine cand citesti modul in care au fost anuntate proiectarile de investitii in sector. Unul care e in pragul colapsului.

Astazi, de la microfonul Camerei Deputatilor, Ciolacu urmeaza sa supuna la vot una dintre cele mai stupide masuri de a contracara procedura de infringement care ne paste pe taieri ilegale si dezastrul din Siturile Natura 2000 – o hotarare scrisa intr-un stil retrograd despre cum biodiversitatea e inamicul nostru si cum trebuie sa conducem noi padurile.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2020/ph068_phcd68.pdf

Asta se intampla cand ajung la butoane niste trogloditi. Isi ridica fustele-n cap cand sunt chemati la raport,in fata forurilor superioare, si cand ajung acolo dau niste raspunsuri in aceeasi nota troglodita –

„Ba pe-a ma-tii! Sunt ales, deci reprezint vointa poporului si fac cum vrea muschii mei”.

Niste trogloditi nu vor intelege niciodata ca administrarea judicioasa a masei lemnoase nu trebuie sa vina in conflict cu protejarea naturii.

Natura asta de care ne batem noi joc si care se va razbuna pe noi, pe copiii nostri si pe copiii copiiilor nostri.

Oamenii cavernelor stiu doar sa dea cu bata si gata. Ei nu stiu si nici nu au capacitatea sa construiasca.

Vai de viata noastra!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?