Drama pădurarilor, victime ale presiunii politice și economice

Indiferent ca vorbim despre mafia lemnului, a traficului de organe, a traficului de persoane, in urma fenomenului coruptiei raman mereu victimele si dramele celor care sufera.

Sufera din cauza coruptiei din care s-au infruptat, sau, din contra, care i-a zdrobit.

Sufera din cauza slabiciunilor autoritatilor de control, sau a fricii acestora de a aplica legea din teama repercusiunilor care vin pe linie politica si administrativa.

Dă clic pentru a accesa scrisoare.pdf

Sufera din cauza lipsei unei strategii la nivel regional si national, una pe termen mediu si lung, care ar fi trebuit sa fie creionata de niste oficiali unsi in pozitii cheie ca sa reprezinte interesul public, sa gandeasca si sa aplice legea in acelasi spirit.

Sufera din cauza unui sistem de justitie slab, greu de urnit, care in multe cazuri nu intelege efectele criminalitatii de mediu si care, in loc sa dea exemple, ofera rampe de lansare pentru alte ticalosii.

Atunci cand sectorul forestier va intelege ca padurari sunt deopotriva victime si calai in acest mecanism infractional, striviti in multe cazuri de interesele financiare si politice, si ca un control eficient, o legislatie clara si un management pe masura sunt vitale, astfel de scrisori vor fi incetat sa mai apara.

Iar Romania nu se va mai regasi pe lista rusinii in Europa, ca fiind tara in care padurarii sunt ucisi de hotii de lemn sau cea in care padurarii se spanzura de teama viitorului sumbru care li se schiteaza pentru ca fie au acceptat, fie au fost impinsi, fie au fost zdrobiti de aceasta morisca a coruptiei, unsa de niste obiele.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?