Costel Alexe promoveaza SUMAL cu imagini folosite pentru „fake news”

Ministrul Apelor si Padurilor, Costel Alexe, acuza campania de fake news din online privind “defrisarile si sfarseste si el prin a alimenta acest fenomen.
Acum cateva zile ministrul sustinea intr-o conferinta de presa ca videoclipuri cu continut fals si alarmist sunt postate pe retelele de socializare si inflameaza societatea civila. Alexe critica pe buna dreptate imaginile share-uite cu camioanele si vagoanele de tren pline cu lemn provenit din asa-zise ”defrisari” ilegale. Faptul ca realitatea este mistificata in social media este un lucru adevarat.
Asa cum este adevarat faptul ca si ministrul Costel Alexe foloseste si el imagini fake pentru a-si promova mesajele in social media.
Ieri, Costel Alexe a postat pe contul de facebook un video, scurt rezumat al audierii in Parlament. Link aici: https://www.facebook.com/Costel.Alexe/videos/700736350714688/
Video postat face o prezentare a SUMAL si a modului in care fenomenul taierilor ilegale va fi diminuat prin aplicatia care urmeaza sa fie inaugurata.
Cand a amintit de taierile ilegale, ministrul a inclus in montaj, alaturi de imagini de drona din Maramures si filmari din Rarau, un fragment dintr-un video cu o caravana de camioane incarcate cu busteni.
Imaginile folosite pentru a ilustra taierile ilegale nu sunt din Romania, ci din Elvetia, iar lemnul transportat nu era taiat ilegal, ci provenea dintr-o padure afectata de calamitati naturale, in apropiere de orasul Bern.
Video si mai multe fotografii pot fi gasite pe site-ul oficial al firmei, link aici: [http://www.tscherntschitsch.at/ausfahrt2013.html](http://www.tscherntschitsch.at/ausfahrt2013.html).
Conform informatiilor de pe siteul companiei de transport, bustenii au fost incarcati in octombrie 2013 din Seeberg, Elvetia, si transportati in Göriach, Austria.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?