Corpul de Control al ministrului Apelor si Padurilor confirma acuzatiile aduse fostului director RNP Romsilva – Gheorghe Mihailescu

Corpul de Control al ministrului Apelor si Padurilor confirma acuzatiile aduse fostului director RNP Romsilva – Gheorghe Mihailescu – ca a retras nelegal plangerea penala a Regiei Padurilor in cazul celor 43.000 de hectare de padure de la Bacau.

„Gheorghe Mihailescu, fara nicio motivatie …a retras plangerea penala … formulata intr-o cauza ce avea ca obiect o suprafata de 43.227 de ha teren forestier. Retragerea plangerii a fost semnata de catre directorul general Gheorghe Mihailescu si consilierul juridic Roxana Mohorea, angajata Directiei Silvice Vrancea, fara a avea o imputernicire in acest sens.” (pagina 2, paragraful 6, Hotarare C.A. 04.02.2020)

Plangerea penala fusese depusa de departamentul juridic al RNP Romsilva, dupa ce fostul sef al Sectiei Speciale si actual judecator al Curtii Constitutionale, Gheorghe Stan, a retras in mai 2019 apelul in Dosarul Romsilva-Hrebenciuc.

Concluzia Corpului de Control, privind derapajul lui Mihailescu in acest caz, a fost invocata in sedinta de ieri a Consiliului de Administratie care a decis demiterea acestuia din functia de director general si numirea lui Codrut Balea la conducerea Regiei.

Dă clic pentru a accesa CA_Redacted.pdf

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?