Regia Nationala a Padurilor a intrat cu buldozerul in Parcul National Cheile Nerei

ROMSILVA a inceput niste lucrari de amenjarae a unor drumuri forestiere in zona tampon a padurilor de fagete seculare incluse in UNESCO, pana in apropierea Cascadei Beusnita.

O echipa de inspectori ai Garzii de Mediu a mers la fata locului si a identificat o serie de nereguli pe santier, dar nota a fost tinuta la sertar. Analiza inspectorilor nu arata insa adevarata dimensiune a dezastrului si a impactului lucrarilor de acolo si contine informatii eronate privind zonarea parcului si modernizarea drumului forestier din zona.

Acesta este respectul pe care administratia Parcului National Cheile Nerei si a Regiei Padurilor o acorda biodiversitatii care ar trebui sa fie protejata. Dovada modului in care Romsilva intelege sa administreze printre putinele oaze de salbaticie din Romania – Parcurile Nationale si padurile seculare incluse in patrimoniul mondial UNESCO

Dă clic pentru a accesa raport.pdf

Saptamana aceasta o echipa de oficiali UNESCO si IUCN va vizita Parcul National Domogled si Cheile Nerei. Regia Padurilor are de gand sa ii “sufoce” pe oficiali cu discutii interminabile organizate la sediile administratiilor de parc.

Mai jos gasiti raportul Garzii de Mediu din iunie 2019 si un video in care se aud impuscaturi ale braconierilor (TC 00.29).

Nu uitati, acestea sunt imagini dintr-un Parc National, la doar cateva sute de metri departare de fagetele seculare UNESCO!

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?