Departamentul juridic, atac la directorul Mihailescu si retragerea plangerii penale de la SIIJ

Scandalul RNP Romsilva, privind retragerea plangerii penale impotriva fostului procuror SIIJ Gheorghe Stan, actual judecator al Curtii Constitutionale, se acutizeaza.

Intr-o noua adresa, publicata astazi la sediul RNP Romsilva, departamentul juridic al Regiei Padurilor vine cu noi detalii privind modul in care directorul Gheorghe Mihailescu ar fi procedat in retragerea plangerii penale impotriva fostului procuror. De amintit ca Gheorghe Stan a retras anul acesta apelul declarat de DNA in dosarul celor 43.000 de hectare de padure retrocedate ilegal in Bacau.

Acuzatiile consilierilor juridici sunt extrem de grave. Directorul este acuzat ca la retragerea plangerii “nu a consultat niciun consilier juridic din cadrul Serviciului Juridic, nici macar pe consilierul care a semnat plangerea”, iar la una dintre audieri nu a insistat ca in timpul declaratiilor sa fie asistat de seful serviciului juridic al RNP care se afla prezent, dar care ar fi fost data afara de anchetatori.

Dă clic pentru a accesa adresa.pdf

 

Si mai grav, semnatarii sustin ca unul dintre consilierii juridici ar fi fost audiat timp de doua ore desi nu a fost citat de procurorii SIIJ. Acesta ar fi fost adus la Sectia de Investigare a Infractiunilor in Justitie pentru declaratii in baza unui ordin intern, al directorului general Romsilva!

Stat capturat!

 

LE

Noua adresa a Departamentului Juridic vine ca reactie la articolul din Cronica Romana de acum doua zile, unde Gheorghe Mihailescu a avut un drept la replica la acuzatiile initiale ale consilierilor juridici din RNP.

Directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, demontează acuzațiile care îi sunt aduse!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?