Vreți să vedeți cum se pune pe butuci o regie de stat de interes național, de care depinde și securitatea națională?

Analizați rapoartele financiare ale Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva și o să vă proiectați dezastrul care se anunță pentru anul 2020, când pentru prima dată în istoria post decembristă această Regie de Stat riscă să înregistreze pierderi de milioane de lei

Conform documentelor publicate pe site-ul Romsilva (http://www.rosilva.ro/rnp/situatii_financiare__p_1364.htm), în prima jumătate a acestui an (1 ianuarie- 30 iunie) Regia a înregistrat un profit de doar 14 milioane de lei, de nouă ori mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă în 2018, adică 122 de milioane de lei.

Asta se întâmplă când caracatița politicului sugrumă un sector. Asta se întâmplă când prin mașinațiuni sulfuroase înlocuiești un Consiliu de Administrație și un director general performanți.

Unde este Curtea de Conturi când ai nevoie de ea ca să
explice cum a fost posibil ca profitul net al Romsilva să scadă cu 104 milioane de lei în doar câteva luni și dacă nu cumva acest profit pierdut de Romsilva a fost câștigat și se regasește în conturile companiilor băieților deștepți din industria lemnului? Băieții aceia care și-au uns înalți oficiali în Guvernul României și în alte instituții cheie ale statului!

Dar, mai ales, unde este Curtea de Conturi să verifice dacă sunt reale zvonurile cum că o linie de credit a RNP ar fi fost folosită pentru plata salariilor din ultimele luni? 😳

Faci un comentariu sau dai un răspuns?