Uitarea, Padurea de Mâine și greenwashing-ul

Lui Hotnews îi plac banii austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer și promovează articole dintr-un proiect finanțat exclusiv cu bani de Holz.

Să le spună cineva că-n 2015, în depozitele Holzindustrie Schweighofer, inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit 160.000 de metri cubi de lemn fără proveniență legală. Da, da, nu uitati fraților! Că-n articol se tot vorbește despre respectarea legii, tăieri ilegale, birocrație.

Ca să aveți o imagine de ansamblu la ce înseamnă 160.000 de metri cubi, volumul de beton folosit pentru constructia cele mai inalte cladiri din Romania, SkyTower, a fost de 50.000. Deci imaginati-va trei stive mari de lemn, fiecare egalând volumul de beton folosit pentru SkyTower, fără documentelegale. Cel puțin asta au spus inspectorii trimiși de Ministerul Mediului.

 

 

Și mie îmi plac articolele și analizele despre starea pădurilor din România. Dar, îmi plac alea care nu sunt plătite de companiile care exploatează sau prelucrează lemn!

https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-22462524-legisla-forestier-ntre-mpiedicarea-ierilor-ilegale-blocarea-unei-industrii.htm#.WwKp0dBxKvI.facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?