Demiterile CA Romsilva și a directorului Pahonțiu miros a putred

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a demis Consiliul de Administrație al RNP Romsilva în 2018 cu toate că departamentul juridic al MAP a dat aviz negativ. Ulterior noua echipă a CA-ului, aleasă pe sprânceană, l-a înlăturat pe directorul general Ciprian Pahonțu de la conducerea Romsilva.

Dovada nelegalității stă în adresa cu aviz negativ a compartimentului juridic din Ministerul Apelor și Pădurilor și-ntr-o adresă a secretarului de stat de atunci, Ilie Covrig. Documente pe care le public aici in exclusivitate.

După doar câteva zile de la avizul negativ directorul direcției juridice a fost înlocuit și după puțin timp a fost înlaturat și secretarul de stat Covrig, care a refuzat să semneze actele impinse spre avizare de ministrul Deneș.

Legal, nicio noua echipă de la juridic nu mai putea da aviz pozitiv demiterii CA-ului, așa că ordinul de ministru a avut la bază avizul compartimentului comunicare și resurse umane din MAP.

Motivul acestor mișcări a fost înlăturarea CA-ului RNP, dar și a directorului Pahonțu, care a fost înlocuit de directorul DS Valcea, Gh Mihăilescu, deși acesta nu îndeplinea criteriile legale pentru a ocupa funcția de director general.

Surse din RNP Romsilva și MAP susțin că Mihailescu și-ar fi depus dosarul la minister pentru a obține gradația II pentru inginer inspector general silvic și pentru a intra în legalitate (nu mai amintesc faptul că numirea lui a doua oară pentru un mandat de 6 luni este considerată de mulți oficiali din ministerul pădurilor ca fiind nelegală)!

Aceleași surse au susținut că oficiali din RNP i-au cerut lui Pahonțu să-și retragă plângerea făcută în instanță pentru modul nelegal în care a fost demis, altminteri ….

Contactat telefonic, fostul director Pahonțu a refuzat să facă vreun comentariu referitor la demiterea sa și a CA-ului!

O poveste încâlcită despre cât de sulfuroasa este această guvernare și ce catastrofale sunt deciziile și numirile politice în instituțiile publice.

Întrebarea care se ridică este: Există cineva în minister și RNP Romsilva suficient de curajos ca să facă un denunt pentru ca aceste fapte să fie investigate de autorități?

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?