Un urs hranit este un urs mort!

In zona Vidraru – Cetatea Poienari se repeta un scenariu tras la indigo peste tot in zonele montane turistice. Pensiunile nu au containere speciale pentru reziduurile menajere, angajatii de cele mai multe ori hranesc animalele, sau le incurajeaza sa “viziteze” localurile pentru distractia tampita a unor turisti, care nu inteleg ce inseamna salbaticia si cat de subtire este granita dintre viata si moarte ( a lor si a bietelor animale), habitatele le sunt distruse prin exploatari din ce in ce mai agresive, padurile raman fara fructe si ciuperci dupa ce sunt luate cu asalt de cohorte de zilieri.

Nu ursii s-au inmultit intr-atat de mult, cat s-au tampit turistii (Vezi cazul de ieri cu turistul aproape sfasiat de un urs) si inveninat pasionatii de vanatoare, care mor de ciuda ca pusca sta-n cui de ceva timp!

Ca sa intelegem de ce ursii din zona Cetatea Poienari-Vidraru nu se mai tem de oameni, trebuie sa vedem ce se intampla cu ei inainte de intalnirea cu turistii si cum le este influentat comportamentul! Cum se vede si din video de mai jos

 

Pui de urs condamnati la moarte de niste inconstienti!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?