Cine vrea „moartea” SUMAL-ului?

“Ministerul Apelor și Pădurilor vrea să îngroape Inspectorul Pădurii și sistemul SUMAL Wood Tracking”, au declarat surse oficiale.

O adresa oficială a STS arata eforturile depuse de serviciul special pentru implementarea sistemului, în timp ce ministerul se dovedește incapabil să administreze acest proiect, sugerând că vrea chiar boicotarea lui.

Adresa dovedește ca în timp ce ministrul Deneș dădea asigurări că sistemul este dezvoltat, licențele Oracle (necesare funcționarii sistemului) erau expirate, iar ministrul trimitea la ședințele cu STS niște habarniști.

Dă clic pentru a accesa adresa.pdf

Altfel nu se explică de ce STS a cerut ministrului Deneș delegarea unui specialist care să înțeleagă funcționarea si structura sistemului, în lipsa acestuia dezvoltarea nefiind posibilă și nici eficientă.

“Situatia în care ne aflam acum e simplu de descris- așteptăm de pe o zi pe alta ca sistemul să crape, iar ministerul, sub presiunea unor personaje puternice din industriei lemnului, dovedeste ca nu are de gand sa dezvolte sistemul, in ciuda declaratiilor publice. Si daca se vor face niste dezvoltari, acestea nu vor sprijini controlul masei lemnoase in parametrii ceruti, dar mai degraba vor ajuta agentii economici. Termenele cu STS au fost depasite, iar inaugurarea sistemului a fost din nou prorogata”, au explicat surse din minister, care au adaugat ca in prezent la sedintele STS se pare ca participa unul dintre consilierii ministrului Denes si nu un specialist, asa cum a solicitat STS.

Romania merita mai mult, intr-adevar! Romania merita niste profesionisti si oameni onesti “la butoane”!

Stat capturat!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?