Ministrul Denes a demis CA-ul Romsilva fara aviz de la Departamentul Juridic

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a demis Consiliul de Administratie al RNP Romsilva in 2018 cu toate ca departamentul juridic al MAP a dat aviz negativ. Ulterior noua echipa a CA-ului aleasa pe spranceana l-a inlaturat pe directorul general Ciprian Pahontu de la conducerea Romsilva.

Dovada nelegalitatii sta in adresa cu aviz negativ a compartimentului juridic din Ministerul Apelor si Padurilor si intr-o adresa a secretarului de stat de atunci, Ilie Covrig. Documente pe care le public aici in exclusivitate.

Dupa doar cateva zile de la avizul negativ directorul directiei juridice a fost inlocuit si dupa putin timp a fost inlaturat si secretarul de stat Covrig, care a refuzat sa semneze actele impinse spre avizare de ministrul Denes.

Dă clic pentru a accesa adresa-1.pdf

Legal, nicio noua echipa de la juridic nu mai putea da aviz pozitiv demiterii CA-ului, asa ca ordinul de ministru a avut la baza avizul compartimentului comunicare si resurse umane din MAP.

Motivul acestor miscari a fost inlaturarea CA-ului RNP, dar si a directorului Pahontu, care a fost inlocuit de directorul DS Valcea, Gh Mihailescu, desi acesta nu indeplinea criteriile legale pentru a ocupa functia de director general.

 

Surse din RNP Romsilva si MAP sustin ca Mihailescu si-ar fi depus dosarul la minister pentru a obtine gradatia II pentru inginer inspector general silvic si pentru a intra in legalitate (nu mai amintesc faptul ca numirea lui a doua oara pentru un mandat de 6 luni este considerata de multi oficiali din ministerul padurilor ca fiind nelegala)!

 

Aceleasi surse au sustinut ca oficiali din RNP i-au cerut lui Pahontu sa-si retraga plangerea facuta in instanta pentru modul nelegal in care a fost demis, altminteri …. Contactat telefonic, fostul director Pahontu a refuzat sa faca vreun comentariu referitor la demiterea sa si a CA-ului!

 

O poveste incalcita despre cat de sulfuroasa este aceasta guvernare si ce catastrofale sunt deciziile si numirile politice in institutiile publice.

Intrebarea care se ridica este: Exista cineva in minister si RNP Romsilva suficient de curajos ca sa faca un denunt pentru ca aceste fapte sa fie investigate de autoritati?

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?