Testarea psihoaptitudinală de la CNADNR „făcută” din hârtii

O adresă oficială a departamentului de resurse umane din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ar putea declanşa un scandal legat de modul în care s-a desfăşurat licitaţia şi s-a organizat testarea psihoaptitudinala la CNADNR.

Adresa emisă de departamentul de Resurse Umane din CNADNR în data de 04.10.2010 cu nr de înregistrare 1190 anunţă toate departamentele din CNADNR Central şi DRDP-uri din ţară că „până miercuri, 6 octombrie 2010, orele 14.00, ne veţi transmite pentru personalul TESA din cadrul tuturor structurilor , curriculum vitae europass, actualizate. Instrucţiuni pentru completarea acestor CV-uri găsiti pe adresa www.europass-ro.ro. Transmiterea datelor se va da în format electronic, la următorele adrese: personal@andnet.ro şi doru.dima@profilesinternational.ro. ”

Cu alte cuvinte cv-urile cerute trebuiau să ajungă la Resurse Umane şi la directorul companiei Profiles International din România, Doru Dima. Companie care, după câteva luni de la emiterea acestei adrese a câştigat licitaţia pentru realizarea unei testări psihoaptitudinale în CNADNR, un contract în valoarea de 60,000 de euro fără TVA.

„Această adresă a fost trimisă către toate departamentele şi mulţi dintre angajaţi şi-au trimis CV-urile actualizate. Asta se întâmpla în perioada în care pe holurile CNADNR erau scandaluri nenumărate pornite de la simulacrul de testare anterioare, unde toată lumea a copiat şi a primit punctajul maxim. Dacă datele noastre, ale angajaţilor au ajuns şi la această companie atunci cred ca ar trebui sa se intereseze de aceste lucruri cu totul alte institutii”, a susţinut un oficial din CNADNR .

După doar două luni de la emiterea aceste adrese, in decembrie 2010, CNADNR anunţă oficial organizarea unei licitaţii şi emite o invitatie de participare pe SEAP în data de 28,12,2010. Servicii de consultanţă privind evaluarea psihoaptitudinală şi managerială prin soft de evaluare. Licitaţia a fost câştigată de Profiles International, un contract în valoare de 60,000 de euro fără TVA.

Directorul Profiles International, Doru Dima a negat orice implicare a companiei în acest scandal şi a spus că nu-şi imaginează cum a ajuns adresa personală într-o adresă oficială din CNADNR cu mult inainte de licitaţie. „Nu cred aşa ceva. Aveţi un original cumva? Cred că este vorba de o greşeală. Eu nu am primit niciun CV de la nicio persoana de la CNADNR”, a spus directorul.

Într-un răspuns oficial cei de la CNADNR susţin că a fost vorba de o eroare de comunicare atunci când a fost emisă adresa, dar nu neagă că s-a cerut transmiterea cv-urilor şi pe adresa lui Doru Dima. „La momentul solicitării cv-urilor conducerea CNADNR SA a revenit cu mențiunea ca acestea să fie transmise către compartimentul de resurse umane. Reiterăm faptul că doar dintr-o eroare de comunicare putea avea loc o redirecționare a cv-urilor salariaților pe această adresă”.

„Atât de multe golănii s-au întâmplat în perioada aia încât imi este pur şi simplu silă. Oameni care au încercat să pună beţe în roate pentru că, într-un final, în acea instituţie se făcea o testare pe bune. Cineva își bate joc de altcineva. Eu sunt obișnuit cu chestii din astea, nu e o problemă”, a spus Doru Dima.

Cei de la Compania Naţională de Autstrăzi susţin că e posibil ca adresa lui Doru Dima să fie introdusă din greşeală de unul din angajaţii de la resurse umane care ar fi participat la un curs organizat de firma în cauză. Directorul Profiles International susţine însă că până în decembrie 2010 când a participat la licitaţie „firma Profiles International nu a mai derulat niciun contract cu cei de la Drumuri”.

O dilemă pe care doar cei de la CNADNR ştiu să o dezlege.  „Cum a fost posibil ca o adresă persoanlă a unui director de firmă care se ocupă de astfel de testări să apară într-o adresă oficială a CNADNR. Vă aduc aminte că în toamna anului trecut, după simulacrul de testare organizată de angajaţii de la drumuri s-a simţit brusc nevoia unei alte testări. la momentul respectiv s-a dorit impunerea unei firme, după care cineva mai deştept decât fosta conducere a spus să fie organizată o licitaţie, ca să fie totul transparent, m-aţi înţeles”, au explicat surse din companie.

Deşi a trecut o jumătate de an de la organizarea testării conducerea CNADNR nu a reuşit să formuleze un răspuns oficial în care se prezinte concluziile în urma testării şi în ce fel rezultatele evaluării vor ajuta la îmbunătăţirea activităţii CNADNR.

„Rezultatele testării psihoaptitudinale sunt strict confidenţiale, întrucât conţin analize ale profilului psihoaptitudinal al salariaţilor, precum şi recomandări pentru îndrumarea profesională”, se arată în răspunsul oficial.

 

14 comentarii la „Testarea psihoaptitudinală de la CNADNR „făcută” din hârtii”

 1. Situatia reala o stie pe deplin MASALAIONUT-LAURENTIU si FILIP GIANINA, care executau cu deosebita constiinciozitate ordinele lui COSTACHE LIVIU calcand pe cadavre.Sunt niste mincinosi , nu mai stiu cum sa ascunda prostiile pe care le-au facut in disperarea de a fi vazuti bine de conducere.RUSINE, RUSINE, RUSINE.

  1. Oare chiar nimeni nu vede ce se intampla in aceasta institutie care consuma bani publici asa cum considera DANIELE DRAGHIA de cuviinta? Organele abilitate pentru astfel de probleme nu vad ce se face aici? Au ordin de la cineva sa nu se ia nici un fel de masura?

 2. Pai ,domnule Ciurcanu, eu nu mai pricep nimic.Acest domn ,Doru Dima chiar ne crede atit de naivi? Dinsul stie foarte bine, in primul rind cum a cistigat firma contractul si in al doilea rind , stia ca adresa domniei sale nu va fi secreta din clipa in care a dat-o. In ceea ce priveste testele, o bataie de joc mai mare nu am pomenit. Daca aceste teste ajuta la imbunatatirea activitatii CNADNR, eu sunt Matusalem! A fost o cacealma de la bun inceput. Unde mai pui ca nici nu le-a dat toata lumea, asa ca nu stiu cum ar fi fost de folos. Poate doar pentru minariile din CNADNR. Testele s-au dat online,cel putin pentru cei de la DRDP Timisoara, deci se puteau face de oricine, si eu stiu ca un test psihoaptitutinal inseamna cu totul altceva decit ceea ce am facut noi. Aptitudinile noastre, de orice fel, nu au nici o relevanta pentru sefii nostri. Totul se rezuma la a fi ,sau a nu fi, unul de-al lor. Activitatea in aceasta companie se va imbunatatii doar cind o face plopul pere si rachita micsunele!
  Cu stima

  1. muntene, toate d.r.d.p.-urile au dat testul oo line (folosind adresa de e-mail a fiecarui angajat!); hai, c-ai descoperit apa de ploaie!!!! de unde esti tu, din timis-cioara???

 3. Cu respect, domnule redactor va spun, daca tot detineti astefl de documente, de ce nu le dati unde trebuie, sa se ia masuri?
  Ca de autosesizat, nu se autosesizeaza nimeni.

 4. Stiu trotzki cum s-au dat testele .Iar apa de ploaie n-am descoperit-o eu, dar nu ar strica sa descoperi dumneata un dictionar….
  Nu are importanta de unde sunt eu, important este ca si banii mei si ai dumitale se duc tot acolo: pe apa simbetei. Dar daca nu iti pasa , sa fi sanatos!

 5. Sunt oameni meseriasi in piata care pot face niste testari super, si poate sa ii angajeze direct si sa nu mai fie nevoie sa angajeze o firma externa, sau si mai bine ar putea fi achizitionat un soft care sa faca acest lucru, si asta se sfaca in toate institutiile statului si astfel sar evita multe fraude, dar aici ar aparea cea probleme ca nu ar mai lua examentul cine trebuie

  1. Domnule Anton faceti o mare confuzie. Eu, ca jurnalist nu trebuie sa rezolv nimic, eu am sarcina sa aduc la cunostinta niste fapte, in care sunt cheltuiti, destul de dubios, banii din bugetul public si sa trezesc din amortire niste indivizi… asa… ca dvs.
   Somn usor in continuare domnule Anton.

   1. ciurkane, vezi ca umbrarici si-a schimbat niste administratori, acum recent, inclousive la tehnostrade…! hai, ca erai in urma..vorbesti de testarea de anul trecut anusul asta!!! la voi, la antene si-o veste din 1952, de la stabilizarea monetara cica e noutate….!! de la mosckova, ceva ordine!??????

    1. Domnule Trotzki, din comentariile pe care le faceti sesizez un cumul de frustrari asezonate cu proasta crestere si badaranie. Dvs, la fel ca multi altii, care ingurgiteaza bolul alimentar excpectorat de alti frustrati pe bloguri, faceti aceleasi greseli. Legaturile pe care le faceti dvs cu actualul meu loc de munca, emisiunea In premiera de pe Antena 3, sunt inexistente, practic imposibile. Ce legatura are Moscova cu acest blog sau cu emisiunea la care lucrez nu stiu. E posibil ca din putul gandirii dvs sa fi nascut un miez de idee. Nu pot decat sa cred ca, lipsa unei activitati cerebrale la cote normale este motivul pentru care faceti astfel de afirmatii. Nu trebuie sa va agitati insa, nu e vina dvs cu siguranta, e a naturii si a mediului in care v-ati dezvoltat. Imi pare sincer rau.
     Acest blog este un proiect jurnalistic independent, pornit intr-o perioada in care, haideti sa spunem platforma de publicare a unor date si informatii era redusa. Din nefericire timpul meu liber s-a diminuat si nu mai pot fi atat de activ aici. Sper ca anul acesta sa se schimbe ceva in acest sens.
     Cat despre pasiunea dvs de a face mai multe comentarii, la un post va rog sa va rezumati la un singur comentariu mai complex. Imi consumati timpul pentru a va aproba si corecta greselile gramaticale, timp care, credeti-ma, e mult mai scump decat al dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?