Oficialii din CNADNR îşi obligă angajaţii să semneze angajamente ca pe vremea Securităţii

 

Întrebare. Ce au în comun Sistemul de Rovinietă Electronică şi fosta Securitate? Răspuns – Angajamentele de Confidenţialitate.

Gravele probleme cu care se confruntă cei din CNADNR atunci când vine vorba de sistemul de rovinieta electronică îi determină pe oficialii instituţiei să ajungă la măsuri aberante. A impus tuturor angajaţilor implicaţi în acest proiect să semneze un Angajament de confidenţialitate, prin care se obligă să nu divulge nicio informaţie legată de sistem şi nenumăratele sincope ale acestuia.

“Acest angajament am fost obligaţi toţi să îl semnăm. El a venit imediat după ce postul de televiziune Antena 3, a difuzat în cadrul emisiunii Exces de Putere o anchetă în care erau dezvaluite multe din erorile de sistem şi şmecheriile care s-au făcut cu finanţarea acestui proiect. După difuzarea materialelor a fost prăpăd în Companie. Au început să semneze tot felul de acte adiţionale să încerce să mai repare pe ici pe colo şi să facă să meargă sistemul. În zadar însă, lucrurile merg din ce în ce mai prost”, au explicat surse avizate din Compania de Autostrăzi. Sursele au mai susţinut că oficialii au început o luptă de querilla pentru a încerca să îi identifice pe cei care au furnizat informaţiile jurnaliştilor. “Aşa cum ne-am obişnuit, ei în loc să se concentreze să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemelor cu sistemul, ei au început să îi vâneze pe drumarii care mai cred că presa este singura soluţie pentru curăţirea acestei instituţii de şmecheri, golani şi combinatori”, au spus sursele, care au mai adăugat că zilele trecute mai mulţi angajaţi de la DNA “s-au plimbat” pe holurile şi au dat frisoane unor oficiali din instituţie. “Este cunoscut faptul că Rovinieta Electronică este un subiect pentru DNA şi că există mai multe persoane vizate, e posibil ca laţul să se strângă cu fiecare zi care trece”.

Angajamentul a fost trimis către personalul din CNADNR central, Direcţii Regionale din ţară, Secţii de Drumuri şi Agenţii de Control şi Încasare.

Acesta spune clar că oricine furnizează informaţii va fi găsit răspunzător şi va plăti orice despăgubire pentru care este găsit răspunzător.

 CNADNR încearcă să împiedice cât mai mult scurgerea de informaţii şi inevitabil aflarea gravelor probleme. Pe de altă parte cei din Companie vor să mai câştige şi la capitolul imagine şi să scape de publicitatea negativă. Acest angajament este precedat de un alt act intern prin care principalii furnizori de roviniete sunt făcuţi responsabili de haosul contravenţional creat. Aceştia i-au somat pe cei de la OMV Petrom, Rompetrol şi MOL Petroleum că vor plăti orice despăgubire pentru procesele pierdute în urma unor gestionări greşite a informaţiilor introduse în calculator.

OPINIE PERSONALĂ

 

Îmi permit să fac o apreciere personală şi să o delimitez de corpul textului de mai sus care se doreşte a fi o ştire şi nu un text de opinie.

Cei care au redactat angajamentul fac trimitere la legea 667/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Este mai mult decât curios cum unii oficiali fac trimitere la lege şi impun respectarea ei doar în momentele în care aceasta îi avantajează.

Aceiaşi oficiali care impun angajamente, nu respectă însă prevederile legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. De nenumărate ori, în urma solicitărilor pe care le-am înaintat celor de la CNADNR am primit răspunsuri cu informaţii eronate şi, de ce să nu recunosc, false. Unul din aceste exemple este chiar solicitarea pentru sistemul de rovinietă electronică, unde la întrebarea privind existenţa unor posibile erori de sistem, cei de la CNADNR au explicat că Rovinieta Electronică funcţionează perfect. Un simplu interviu cu un oficial şi cu documentele în faţă au demonstrat însă contrariul. Iar lista subiectelor pe care le-am abordat şi la care am primit informaţii false este mult mai lungă.

 

 

 

 

 

 

4 comentarii la „Oficialii din CNADNR îşi obligă angajaţii să semneze angajamente ca pe vremea Securităţii”

 1. Si care ar fi aceste mari erori in functionarea sistemului? Faptul ca sunt amendati persoane care au rovinieta valida sau masinile de salvare? Mi se par greseli astea dar nu asa de mari.
  Si apoi cred ca este necesar sa existe sia cel secret de sericiu, nu sa spunem tot ce rem pe la TV, adevarat sau nu.

  1. Cand vine vorba de bani publici Mihai nu cred ca exista greseli mari sau mici. Sa platesti milioane de euro de la bugetul de stat in timp ce puteau fi accesate fonduri europene mi se pare o grava eroare. Sa platesti milioane de euro de la bugetul de stat si sistemul sa nu functioneze mormal, sa blocheze instantele de judecata si sa se blocheze singur din cauza numarului mare de operatiuni mi se pare iarasi o eroare.
   Dar poate ca dvs aveti o alta optica. Va rog sa priviti aceasta Rovinieta Electronica din punctul de vedere al unui sofer care a platiti ca bun contribuabil rovinieta, tot ca bun contribuabil a platiti din buzunar, el si alte milioane ca el, acest sistem si se trezeste ca a fost pacalit. Abia atunci va rog sa va ganditi daca exista greseli mari si greseli mici.
   Cat despre secretul de serviciu, ma faceti sa cred ca sunteti din CNADNR si sunteti adeptul politicii – Sa ne spalam rufele murdare in familiei. Tocmai aici este problema domnule Mihai si eu sunt de acord cu dvs, sa le spalam in familie, adica sa stim cu totii, cei care contribuim la bugetul de stat, care sunt rufele murdare. E o eroare sa crezi ca daca secretele unei instituii de stat raman in interior, acestea se vor rezolva de la sine.

 2. Stimate domn Mihai, eu sunt ” Cetatean Roman”, si nu vreau sa va cert sau sa va critic, dar asa cum si dvs. aveti greseli de scriere si de exprimare, care nu sunt ” mari”, la fel si sistemul de rovinieta mai are greseli………..
  Acum lasand gluma, va aduc la cunostinta faptul ca sistemul electronic de rovinieta, a fost , este si va mai fi pt. multa vreme, ”varza”. Pana in prezent nu a facut decat sa umileasca si da nenoroceasca oameni total nevinovati. Ce nu ati inteles, dar sper sa intelegeti, este faptul ca cei ce incalca legea, din pacate, nu au platit, nu platesc si nu cred ca vor plati.
  Sa stiti ca cei ce se feresc de presa, se stiu patati…..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?