UPDATE – DNA a intrat în oamenii din Companie – lovitură de teatru sau a început războiul?

Reţinerile fostului director al DRDP Timişoara, Ioan Maliţa şi a directorului Silvia Ciobanovschi, de cei de la DNA a pus pe jar oamenii în Compania de Autostrăzi.

„Încă de dimineaţă s-a aflat de reţinerea lor şi sunt extrem de multe feţe triste pe holuri, mai ales în rândul oficialilor din linia întâi. Este cert că aceste măsuri au la bază nişte decizii politice. Ioan Maliţa se ştie, se numără printre apropiaţii lui Vasile Blaga şi este posibil ca în urma fricţiunilor care au apărut în PDL să înceapă un război. Dacă se dau cărţile pe faţă vă asigur că o să iasă nişte morţi din dulap şi se vor face mult mai multe reţineri pentru interviuri şi, de ce nu, arestări. Rămâne de văzut dacă DNA-ul a folosit această ocazie pentru a putea ajunge la fostul director Maliţa care este de foarte mult timp în sistem şi, la fel ca toţi dinozaurii, ştie bucătăria internă a Companiei şi toate combinaţiile care s-au făcut mai ales pe frontiera de vest. Să nu uităm de nenumăratele scandaluri de corupţie din Vama Nădlac, Turnu, Borş. Nimic nu se întâmplă acolo fără ştirea mai marilor şi atunci când au fost făcute controale au fost doar de suprafaţă. Adevăraţii rechini au continuat să înoate în ape „limpezi”, au spus surse avizate din Companie.

Pe de altă parte există însă şi alternativa ca acest scandal legat de o posibilă dare/luare de mită şi trafic de influenţă „să moară în faşă. Au mai existat situaţii, şi ştiţi foarte bine că am dreptate, în care, pentru cuminţenie, se mai arată pisica şi se mai potolesc băieţii. Un pic de scandal pe la Parchet, Tribunal şi apoi se îngroapă subiectul. Rămâne de văzut ce se va întâmpla până la capăt şi dacă organele de anchetă îşi vor face treaba până la capăt”, au mai spus sursele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?