Directorul general interimar aduce cu arcanul drumarii la testarea psihoaptitudinală

Noul director general interimar al CNADNR, Daniela Drăghia, şi-a luat în serios munca de manager al drumarilor.  Printr-o decizie din data de 16 martie 2011, Drăghia îi „sfătuieşte” pe toţi angajaţii din Companie să nu cumva să chiulească de la testarea programată, se pare, pentru această săptămână.

„Art 1 Evaluarea psihoaptitudinală a salariaţilor din cadrul CNADNR este obligatorie pentru toţi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea pe posturi de conducere, precum şi pentru toţi angajaţii pe posturi de execuţie TESA.

Art 2 Refuzul nejustificat de a se prezenta la data, ora şi locul stabilit conform programării … constituie abatere disciplinară deosebit de gravă şi se sancţionează potrivit normelor legale în vigoare. ”

Aceasta e a doua testare psihoaptitudinala pe care cei din CNADNR încearcă să o susţină în instituţie. Prima s-a dovedit a fi un simulacru de examen, unde angajaţii de la drumuri au luat numai note de zece după ce au obţinut, ilegal bineînţeles, răspunsurile la examen.

Pentru noul examen CNADNR va cheltui aproape 60,000 de euro, valoare contract fără TVA, iar firma care se va ocupa de testarea psihoaptitudinală a drumarilor este Profiles International. „Întrebările şi testele au fost deja împărţite angajaţilor de la drumuri. Interesant este, ţinând cont de conflictele din CNADNR central, ce se va întâmpla în urma testări, care are ca scop eficientizarea activităţii şi, deci, unele demiteri. Vor fi daţi afară din vechii drumari sau vor elibera posturile cei care abia au fost daţi afară?”, au explicat surse din Companie, care au adăugat această testarea a mai fost susţinută şi la alte ministere precum cel al Transporturilor şi al Învăţământului. „Din păcate şi această testare se anunţă a fi doar o chestiune de faţadă pentru viitoare demiteri”, au spus sursele.

În total, conform caietului de sarcini publicat de CNADNR vor fi testate aproximativ 3200 de persoane.

Un comentariu la „Directorul general interimar aduce cu arcanul drumarii la testarea psihoaptitudinală”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?