Lupta pentru scaun continuă – Costache pleacă, dar rămâne, Pantelimon vrea şi el un scaun, apare un nou nume pe listă – Ioan Maliţa

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi a fost demis din funcţie pe motiv de management defectuos pe mai multe proiecte inclusiv ultimul tronson al A2, Cernavodă – Constanţa, dar a fost uns director coordonator pe proiecte autostrăzi. „Acesta este dimensiunea unei instituţii precum CNADNR şi Ministerul Transporturilor. Decizia de a-l reintegra pe Costache in structura managementului este privită de angajaţii din Companie într-un mod mai mult decât ciudat. Să nu uităm că în aceeaşi situaţie s-a găsit şi fostul director Dorina Tiron care a fost demisă tot pe motiv de management defectuos şi a fost înlăturată din companie, redusă la poziţia de inginer la Iaşi. Întrebarea este de ce Costache a rămas şi Tiron a plecat? Să fie Costache un om de bază al CNADNR? Şi dacă a fost aşa, de ce a mai fost demis”, a explicat un angajat din Companie Naţională de Autostrăzi, care a adăugat că, de fapt, Liviu Costache nu a demisionat. „Mai elegant spus i s-a cerut demisia”, a mai spus angajatul.

Întrebările legate de demiterea lui Costache ar putea primi un răspuns tot din interiorul instituţiei. Surse avizate au explicat că Ministrul Transporturilor, într-un cadru neoficial, a declarat deschis susţinerea pe care o are faţă de Liviu Costache şi Daniela Drăghia. „Se pare că ministra a susţinut că dacă Drăghia şi Costache sunt înlăturaţi, ea renunţă la funcţia din ministerul transporturilor”, au spus surse avizate.

Jocurile pentru funcţia de conducere sunt departe de a se fi terminat. Se pare că directorul DRDP Iaşi, Ion Pantelimon, care se numărăr rpintre apropiaţii premierului Emil Boc, face presiuni pentru a ocupa funcţia de director general adjunct. De departe însă noutatea este apariţia în această schemă a directorului DRDP Timişoara Ion Maliţa.

Surse din CNADNR au explicat că politica celor din minister nu este de a o păstra pe Drăghia, ci de a asigura un echilibru între angajaţi. Numele lui Ion Maliţa se pare că a fost rostit de nenumărate ori în ultimele zile, el fiind susţinut de o aripă puternică din PDL pentru conducerea CNADNR.

4 comentarii la „Lupta pentru scaun continuă – Costache pleacă, dar rămâne, Pantelimon vrea şi el un scaun, apare un nou nume pe listă – Ioan Maliţa”

 1. Institutia CNANDR ar trebui zguduita din temelii pentru a putea curata ceva. Domna Draghia este cea mai aroganta, neprofesionista si moral-muradara persoana de acolo (noi stim de ce…). Am lucrat in sistem si cunosc destul de bine aceasta „famiglia”. The Highway Agency in Marea Britanie are un sef ales prin concurs iar angajatii HA, ca numar reprezinta doar 9% din angajatii CNANDR, ceea ce spune multe.

 2. ion pantelimon e director la drdp cluj, nu drdp iasi, asa cum foarte gresit informeaza ciurcanu asta!! ma face sa cred ca e un angajat al lui turnatorul voiculescu, fiindca, numai ala are asa fraieri printre angajati! de fapt, daca s-ar spune lucrurilor pe nume, drdp-urile sunt doar filiale, fara personalitate juridica…cnadnr sa, face toate jocurile, directiile regionale nu inseamna mai nimic; sunt simple jaloane…!!! cam slabuti in ceea ce priveste informatiile..multe speculatii, pe asa zise surse…mai verificati..mai treceti pe la d.r.d.p. -uri…nu asteptati informatii pe e-mail!!

  1. Domnul Comisar, imi cer scuze pentru greseala e tipar. Mi-o asum. Graba se pare ca strica treaba mai mereu.
   Cat despre comentariile referitoare la un anumit patron de presa, discursul dvs ma convinge ca faceti parte din acea categorie de oameni carora le place mancarea deja mestecata. In aceste conditii nu ma voi obosi sa va dau o replica.
   Faptul ca punctul dvs de vedere a aparut pe acest blog ar trebui sa va dea de gandit atunci cand faceti aprecieri la cel care publica pe acest blog articole de presa.
   Cat despre surse si informatii va asigur ca ele sunt „beton” si orice stire\ancheta care a aparut pe acest blog a fost verificata inainte de a fi publicata si, daca a fost „data pe surse” s-a confirmat in cele din urma.

 3. Domnul ”Comisar”, numele dvs. de cod, v-a dat de gol. Daca citeati cu intonatie si voce tare, va dadeati cu siguranta seama, ca este vorba de mai multe persoane. In gramatica limbii romane, VIRGULA, are un rol bine definit……… inainte sa acuzati, ati face bine sa mai verificati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?