SURSE – Directorul Liviu Costache pe picior de plecare de la conducerea CNADNR

Compania Nationala de Autostrazi ar putea ramane din nou fara director general. Surse avizate din institutie au explicat ca actualul manager Liviu Costache ar putea fi demis in urma complicatiilor de pe ultimul tronson al autostrazii Bucuresti Constanta. „Scandalul a pornit se pare de la declaratiile Ministrului Transporturilor Anca Boagiu si apoi ale premierului Emil Boc referitoare la finalizarea lucrarilor spre Constanta in luna iulie. Ca un telefon fara fir, declaratia lui Emil Boc s-a bazat pe declaratiile Ancai Boagiu care la randul ei s-a informat de la Liviu Costache. Acesta se pare ca a asigurat superiorii ca lucrarile sunt in grafic si ca programul se va respecta. Dupa ce presa a speculat problemele cu firma franceza Colas a izbucnit scandalul, iar scaunul de director general al lui Costache se clatina puternic”, au spus sursele.

Se pare ca actele de demitere ale lui Liviu Costache au fost deja facute, doar ca nu au fost inca semnate de cei din minister.

Sursele au sustinut ca vineri seara ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a intrat in negocieri cu echipa pentru a se decide daca il pastreaza pe Costache sau daca trebuie sa ii gaseasca un inlocuitor. Pentru postul de conducere au fost vehiculate pana cum trei nume. Daniela Draghia (director gen adj proiecte cu finantare externa CNADNR), Ion Pantelimon (Director DRDP Cluj) si Florin Dascalu (Director Directia Intretinere si Administrare CNADNR). Se pare ca cea mai mare sustinere o are Florin Dascalu. Angajatii din CNADNR au povestit ca Liviu Costache a pornit o vendeta personala impotriva acestuia, la fel ca impotriva altor angajati din institutie.   

Aceleasi surse au explicat ca anuntul oficial privind demiterea lui Costache urmeaza sa fie facut in cursul acestei saptamani. Liviu Costache nu a putut fi contactat telefonic pentru a confirma inlocuirea lui de la carma institutiei. Zvonul privind demiterea acestuia circula de aproape doua saptamani pe holurile CNADNR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?