Turda orasul otravit cu mercur

Peste 60 de mii de tone de praf cancerigen si mercur sunt lasate la voia intamplarii in mijlocul orasului Turda. Desi despre dezastrul ecologic din zona se stie de peste 10 ani, autoritatile nu au luat masuri si ignora tragediile umane de acolo. In fosta Uzina Chimica de la Turda, falimentata si demolata, copiii se joaca cu mercur si inhaleaza vapori cancerigeni. Intre timp, altii fac afaceri de zeci de milioane de euro, de pe urma dezastrului.

Echipa emisiunii In Premiera a realizat o ancheta despre  afacerea de zeci de milioane de euro si despre catastrofa de la Turda.

Inregistrarea emisiunii din 1 martie aici

Inregistrarea emisiunii din 6 martie aici.

Va invit sa urmariti in fiecare duminica, pe Antena 3, de la ora 21.00, emisiunea In Premiera cu Carmen Avram. Unul din cele mai indraznete proiecte de televiziune din ultimii ani. Povesti nemaintalnite, oameni extraordinari, anchete cutremuratoare. Veti vedea o Romanie asa cum nu ati mai vazut-o niciodata.  

PS

Imi cer scuze pentru absenta activitatii mele pe acest blog din ultimele doua saptamani. Promit sa revin la program normal cu articolele. 🙂 

Zilele urmatoare voi publica in exclusivitate alte detalii legate de afacerile de la Turda cu HCH si de modul in care autoritatile statului „s-au implicat” in rezolvarea problemei.

Un comentariu la „Turda orasul otravit cu mercur”

  1. Reportajele au fost perfecte, insa din pacate ceea ce s-a adus la cunostinta cetateanului ete infiorator. Sunt convins ca va veni si vremea cand cineva va plati pentru toate aceste fapte miselesti ale autoritatilor. In incheiere va doresc multa putere de munca si sa fiti fara teama, ori de cate ori veti fi atacat prin diverse moduri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?