Dragi drumari. Noi, conducerea, vă propunem să vă turnaţi, aşa…. ca-ntre fraţi.

Angajați din cadrul CNADNR dar și DRDP-uri din țară au explicat că testarea psihoaptitudinală ar fi doar o metodă de a demonstra că instituția nu poate funcționa și că e nevoie de o modificare radicală a mecanismului prin care funcționează compania. ¨Testarea este de fapt și de drept o modalitate de a ne trage de limbă unii pe alții despre cum ne împăcăm cu șefii, cu colegii sau cu subordonații, în cazul în care intervievatul este șef. Trebuie să ne turnăm domnule. Asta vor. O să fie ca la securitate. Nu știu dacă în felul acesta se poate salva această instituție, prin turnătorie și altele de genul¨, a explicat un drumar care a aflat recent cum se va organiza această noua testare.

Acesta a mai adăugat că turnătoria a fost mereu o modalitate de a profita și mai mult de hibele din sistem și nu e da înlătura pe cei care fură sau participă la acte de corupție. ˝Au fost foarte multe adrese primite la CNANDR de către colegi din țară despre evenimente care se petrec în diverse departamente din DRDP-uri. Angajați care nu-și fac treaba. Angajați care pur și simplu fură sau fac înțelegeri cu diferiți indivizi. Conducerea nu a reacționat în niciun fel. Ori nu lua în seama aceste adrese, care de cele mai multe ori erau cu expeditorul la vedere, ori încropeau o comisie care se deplasa la fața locului și nu descoperea nimic. Evident. Așa cum s-a întâmplat de altfel cu cazul de la Vama Turnu, cu acele transporturi. S-a mușamalizat totul. Nimeni nu a fost scos vinovat pentru că a fost imposibil de acționat acolo din cauza unor nume grele˝, a mai spus drumarul care a mai adăugat că lista exemplelor privind incapacitatea conducerii Companiei de a lua măsuri dure împotriva acestor cazuri este lungă.

Mulți dintre cei care au fost puși la curent cu ce se va întâmpla în viitor susțin că de fapt testarea este paravan la o acțiune mult mai complexă de reorganizare a Companiei Naționale de Autostrăzi. ˝Această testare nu e menită să rezolve o problemă în interesul statului, ci în interesul unor băieți deștepți. Turnătoria pe care ei ne-o propun va adânci și mai mult gravele probleme din sistem și va scoate la iveală tot ce este mai stricat în instituție. La descoperirea acestor probleme, descoperire pentru cei din exterior, pentru că angajații și superiorii știu de problemele acestea, se va ajunge în punctul în care se va cere reorganizarea instituției. Acesta este motivul. O reorganizare care va avantaje pe cine trebuie și nu neapărat cetățeanul, recte, statul sau bugetul de stat˝, a mai spus drumarul care a adăugat că ultimele evenimente de pe scena politică vor putea determina modificări complexe la nivelul managementului CNADNR.

Voi reveni cu amănunte.

Un comentariu la „Dragi drumari. Noi, conducerea, vă propunem să vă turnaţi, aşa…. ca-ntre fraţi.”

  1. Buna ziua. Am o mica dilema. Oare cine va spune: ” seful mi-a cerut, seful mi-a propus, seful mi-a impus”…… Daca vor exista persoane care sa spuna aceste lucruri, ce se va inpampla cu acei sefi? Cu siguranta vor fi promovati, pentru ca se va constata ca au experienta in arta spagilor….
    Sunt cateva directii prin C.N.A.D.N.R, unde spaga este la ea acasa…… vezi achizitii, vezi exproprieri, vezi incasari si venituri…… etc.
    Un vechi proverb spune ca : ” cu o floare nu se face primavara”…..
    Domnule reporter sa nu tineti cont de acest proverb, sa spuneti in continuare ce aveti de spus. Sa nu va pierdeti credinta. Sunt sigur ca se va face si primavara……..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?