Drumarii din nou la examen. Se dorește testarea atât a neuronului, cât și a nervului angajatului.

După simulacrul de testare profesională din luna decembrie anul trecut, conducerea Companiei de Autostrăzi se pregătește se pare de un nou examen – de data aceasta pe lângă aptitudinile profesionale Liviu Costache se pare că vrea să-și verifice angajații și din punct de vedere psihic.

Un anunt de invitație  la participare pentru firmele interesate a fost publicat pe situl e-licitatie, dar și pe site-ul oficial al CNADNR – Servicii de consultanță prin evaluare psihoaptudinală și managerială prin soft de evaluare. Valoarea estimată a contractului peste 60.000 de euro.

Surse din CNADNR au explicat că această nouă testare a fost pregătită încă din luna decembrie, când managementul Companiei a dorit examinarea prin soft. ˝Au vrut să schimbe regulile jocului în timpul jocului și nu au putut asta. După ce au apărut scandalurile legate de modul de realizare al subiectelor și examinarea propriu-zisă nici nu au mai avut curaj, pentru că și-au dat seama că ar ieși scandal˝, au explicat sursele care au mai adăugat că insistența conducerii de a susține aceste testări nu poate fi explicată decât prin dorința unora de a face concedieri. ˝Concedierile colective anunțate anul trecut au provocat valuri în Companie. Toată lumea știa că sunt abuzive și ilegale și dacă vreun angajat dat afară după vechile criterii ar fi dat Compania în judecată, cu siguranță ar fi câștigat. Acesta este motivul pentru care s-a renunțat la acele concedieri. Pentru că practic erau inutile. Examinarea însă ar fi o soluție˝, au mai spus sursele.

Din caietul de sarcini reiese că peste 3200 de persoane urmează să fie testate. Este vorba despre personalul din CNADNR central, angajații din cele 7 DRDP-uri subordonate și din CESTRIN – de la ultimul muncitor și până la mai marii directori.

Ultima testare profesională din Companie a fost un eșec total. Răpunsurile la subiecte au fost trimise pe email către angajați, s-a copiat ca la orice teză de liceu și nu toți angajații companiei au susținut un examen.

˝Dacă mă întrebați pe mine cred că testarea, cel puțin aia psihoaptitudinală cred că ar trebui să fie susținută mai mult de șefi și directori, cei direct răspunători de haosul din Companie. Pot să pun rămășag că vor cădea foarte mulți examinarea și dacă ar mai rămâne vreunul ar fi o mare surpriză, nu doar pentru mine, dar și pentru alți drumari care știu și vor să-și facă treaba, dar au ajuns să le fie rușine că lucrează într-o astfel de instituție˝, a spus un drumar la aflarea veștii că urmează o nouă testare.

Citiți și

Testarea profesională de la CNADNR, un mare semn de întrebare

Testarea profesională la CNADNR – pâine şi circ, amestecate cu un strop de revoltă

Testarea profesională – un bacalaureat ratat al “premianţilor” din Companie?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?