Timpul trece, banii vin, noi drumari pe veci să fim !

Ce poate fi mai relaxant decât un loc de muncă într-o instituţie publică unde programul este fix – 8 ore? Intrii în birou la 8 dimineaţa şi spargi uşa la ora 16,00. Ai o jumătate de oră pentru servit masa, ai masa ta, cu telefonul tău (pe care îl mai foloseşti câteva zeci de minute să afli ce mai face pisica şi bunica) şi poate, dacă faci bugete, ai şi şoferul personal.

Răspunsul la această întrebare este unul singur. Un loc de muncă într-o instituţie publică unde programul nu este 8 ore, ţi-l faci singur mult mai scurt.

Un astfel de loc este cu siguranţă Compania Naţională de Autostrăzi, unde angajaţii au luat de bun declaraţiile politicienilor din 2008 – economia românească duduie – şi şi-au mutat birourile pe holuri, la fumat.

Atât de mulţi oameni au dispărut din birouri, încât conducerea a CNADNR, s-a văzut nevoită să reacţioneze printr-o adresă oficială. Fostul director Cristian Duică a luat fumu”n piept.

În ultimul timp s-a constatat o accentuare a starii de mizerie din incinta CNADNR SA generate de chiştoacele de ţigări aruncate la întâmplare pe holuri, atat la etajul 5,7 cât şi la etajul 8.

Totodată se constată că timpul petrecut de salariaţi în locurile “amenajate” pentru fumat este nepermis de mare, existând salariati ai caror timp de lucru insumat, nu este mai mare de 2-3 ore pe zi.

Totodată vă reamintim că potrivit legii fumatul în instituţiile publice îân afara locurilor special amenajate.

Vă rugăm să reduceţi tipul petrecut în locurile pentru fumat şi să menţineţi curăţenia în incinta CNADNR SA.

Direcţia Administrativă va prezenta un plan de îmbunătăţire a stării de curăţenie în incinta CNADNR SA în termen de 24 de ore.”

În condiţiile în care ţigara a înlocuit orele de muncă ale angajaţilor din CNADNR este lesne de presupus că Fumatul dăunează grav nu doar sănătăţii, ci şi proiectelor de dezvoltare a infrastructurii.

Un comentariu la „Timpul trece, banii vin, noi drumari pe veci să fim !”

  1. Tipic romanesc. Contrar intoxicatiei media, sistemul bugetar este una dintre ” bubele ” Romaniei in momentul de fata. De la functionarii de la Posta Romana pana la companiile de stat peste tot ” se arde gazu’ ”
    Ce este si mai grav: toata lumea vede dar nimeni nu face nimic.

    Mult succes in continuare Andrei!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?