Naşu’ mare şi-o-nvârtită pe holurile CESTRIN – sau ce au în comun drumarii şi lăutarii.

Fostul dircetor de la CESTRIN, Stelea Laurenţiu, printre „picături” – muncă şi contracte încheiate – a avut timp în perioada mandatului său să petreacă destul de mult timp şi alături de colegii de serviciu. Se pare că la fiecare 11 octombrie, ziua de naştere a domnului director, sălile de consiliu sau holul central al clădirii se metamorfozau, după terminarea programului, în săli de petrecere. Un obicei des întânit în România, unde instituţiile de stat, la onomastice şi sărbători legale, sunt confundate de manageri cu proprietăţile private şi sunt transformate în cluburi de dans cu prăjituri, băuturi şi muzică de taraf. Aşa se pare că s-a petrecut în 2003, de ziua lui Stelea Laurenţiu, când hora mare s-a ţinut chiar pe holul din faţa biroului directorial – în prima fotografie apar soţii Tudor, Romanescu Cristina şefa de la Poduri şi directorul Stelea Laurenţiu – iar de pe scări atmosfera a fost întreţinută de nişte lăutari.

În 2004 tot la ziua de naştere a directorului, se pare că petrecerea s-a mutat din hol în sala de consiliu, care era pe vremea aceea în spatele biroului directorului general. Scaunele au fost date la o parte şi s-a făcut loc pentru ringul de dans. În imagini directorul pare iritat de prezenţa aparatului de filmat şi cere întreruperea înregistrării.

Stelea Laurenţiu nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta imaginile din 2003 şi 2004 şi  daca a avut acceptul superiorilor pentru a desfăşura astfel de activităţi în sediul CESTRIN.

Mulţi dintre cei care apar în imagini nu mai lucrează la CESTRIN. Vestea nouă este că, se pare, fina lui Stelea, Loredana Tudor, a părăsit instituţia şi s-a transferat 50 de metri mai departe, la DRDP Bucureşti.

UPDATE

Şi totuşi, într-un final, directorul Stelea se leapădă de inhibiţii, intră în horă şi face abstracţie de camera de luat vederi. Ba mai chiar mai mult decât, încearcă nişte chiuituri şi jocuri de degete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?