Conducerea Ministerului Transporturilor şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi se pare că vrea să reabiliteze majoritatea oamenilor care au părăsit la un moment dat instituţiile cu rapoarte sau note mici la examenul de management. Mircea Olariu, fostul Director Adjunct al DRDP Braşov în perioada 2007, demis de o comisie disciplinară, a fost „reactivat” şi nu oricum – a fost „uns” Director General Adjunct pe Întreţinere, al doilea om în Compania de Autostrăzi.
Olariu nu doar că a ajuns director adjunct al CNADNR, dar a primit şi frâiele conducerii Companiei Naţionale de Autostrăzi. O adresă de la începutul lunii noiembrie arată cum Costache l-a împuternicit pe Olariu „să semneze toate documentele aferente desfăşurării activităţii companiei”. Şi iată cum după 3 ani de la Comisia Disciplinară, un fost director demis de la o Regională a ajuns director la CNADNR cu un trecut peste care s-a şters cu buretele.
Olariu a fost demis în 2007 în urma scandalului pentru aprobarea panoului cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc”, amplasat de pe DN 1 la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov, îl dreptul localităţii Chichiş/Kokos. „A fost o prostie pentru care Olariu a plătit cu funcţia şi era normal să se întâmple aşa. A fost o comisie disciplinară care a luat decizia corectă. O aşa greşeală nu poate fi iertată, mai ales în condiţiile în care mediul social din zonă este şi aşa destul de agitat. Iniţial a motivat că nu ştia ce scrie pe panou, dar adevărul este însă altul şi are legătura exact cu cei care au avut interesul ca să fie amplasat un astfel de indicator şi care i-au oferit sprijin domnului director adjunct”, au spus surse din Compania Naţională de Autostrăzi. „Când a ajuns în poziţia din CNADNR nu s-a mai ţinut cont de acest incident, care a fost ca şi uitat, aşa cum s-a întâmplat şi cu fostul director CESTRIN, Stelea Lautenţiu sau doamna Ecaterina Munteanu. Eu nu pot să-mi explic care este logica după care se ghidează conducerea Companiei şi dacă ministrul Boagiu ştie aceste lucruri”, au mai spus sursele.
După scurt timp de la demitere, în 2007, Olariu a dat în judecată Compania, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel. A făcut o contestaţie, pe care ulterior a retras-o.
Mircea Olariu completează în acest moment lista celor care au primit note mici la management de-a lungul vremii sau au fost demişi în trecut, în urma unor rapoarte, dar în prezent au revenit pe poziţii de forţă. Este vorba despre
Daniela Drăghia – fostă directoare ISPA – management deficitar
Laurenţiu Stelea – fost director CESTRIN – demis în urma unor rapoarte de control
Ecaterina Munteanu – fostă director DIV – demisă în 2008 de ludovic Orban şi în 2009 de Radu Berceanu în urma anchetei de la Vama Giurgiu privind şpăgile luate de drumarii de la Agenţiile de Control şi Încasare
Gheorghe Dobre – fost Ministru al Transporturilor mandat în timpul căruia a fost renegociat contractul pentru Autostrada Transilvania – renegociere care a împovărat şi mai mult statul român în raport cu americanii de la Bechtel.
Surse din Compania Naţională de Autostrăzi au precizat că deşi directorul general Liviu Costache a fost în concediu medical, el a continuat să vină la muncă motivând că este foarte ocupat, ceea ce contravine codului muncii şi legii 188/2009 privind statutul funcţionarilor publici. „Pe durata concediului, statutul de funcţionar public se suspendă. Deci persoana în cauză, ulterior semnării împuternicii nu mai are calitatea pe care o avea şi dacă în timpul concediului a semnat documente, din poziţia pe care o ocupa în instituţie, acest lucru este ilegal”, a explicat un specialist în Codul Muncii.
Surse avizate din Companie au explicat că scaunul de director general a lui Liviu Costache a început să se clatine şi că, la etajul 1 al Ministerului Transporturilor, se vehiculează deja numele unei doamne pentru şefia CNADNR.
Inainte de a srie un articol ar fi indicat sa va infirmati corect despre situatiile la care faceti referiri! Este trist sa vezi cum presa, a patra putere din stat, promoveaza la randul ei oameni care pot fi si ei acuzati de „prost management” ca sa nu zic altceva. Unde este caracterul reporterului cand este vorba de a improsca cu noroi? Ce usor realizati acestea? Dar pe voi cine va verifica? Nu cred ca intr-o tara asa corupta si cu oameni atat de incompetenti cum afirmati in toata mas-media, nu exista coruptie si incompetenta! Va rog sa nu mai alimentati aceasta biata tara si acest popor umilit (si de voi) cu tot felul de articole doar pe jumatate adevarate (in cel mai bun caz), sa prezentati si dumneavoastra profesionalism!
Doamne ajuta!
Toate informatiile publicate in acest articol le puteti verifica si dumneavoastra foarte usor – scandalul cu indicatorul Tinutul Secuiesc, comisia care l-a demis pe domnul Olariu si toate problemele care au aparut dupa, contestatia domnului Olariu la decizia comisiei de a-l demite de la conducerea DRDP Brasov si, in cele din urma, documentul semnat de directorul CNADNR, domnul Liviu Costache, la care face referire articolul. Nu vad dezinformarea stimata doamna.
Cu tot respectul, discutam aici de fapte concrete, verificate si nu de noroi. Va rog, cand mai faceti referiri la adresa poporul roman, sa va feriti de remarci gen „popor umilit”, pentru ca indirect ma includeti pe mine si pe multi altii intr-o categorie de oameni din care nu facem parte. Eu nu ma consider umilit si sunt convins ca avem oficialii pe care ii meritam.
Va asigur ca toate informatiile aparute pe acest site sunt verificate si documentate nu pe jumatate, ci 100%.