Vărul, finul, nepoata, cuscrul şi naşul mare de la CESTRIN

În Compania Naţională de de Autostrăzi se poartă legăturile de rubedenie între angajaţi. Toată lumea ştie, nimeni nu comentează. Şefii le acceptă pentru că şi ei le au pe ale lor. Fiecare angajat se aduce unul pe celălalt, aşa cum românii se trag atunci când pleacă din România în străinătate – prima dată pleacă băiatul cel mai mare şi dacă e rost de bine, sunt chemaţi şi ceilalţi fraţi.

În cazul celor de la drumuri, dacă nu se cheamă, se sprijină prin contracte încheiate între CNADNR şi alte firme de transport, consultanţă sau prestări servicii – soţul lucrează la CNADNR, soţia la firma care urmează să încaseze o sumă pentru o factură care nu era pe lista de priorităţi, dar cu puţin trafic de influenţă a fost strecurată la „mapă”.

Acest fenomen nu a ocolit nici Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică. Încă de pe vremea mandatului lui Stelea Laurenţiu la CESTRIN, acesta şi-a întărit poziţia prin tot felul de alianţe care s-au făcut între angajaţi. Cea mai de nădejde legătura este căsătoria dintre nepoata sa şi Bogdan Tudor care, se pare, că şi-a cunoscut viitoarea soţie în unitate, după care a devenit director tehnic, iar mai apoi favoritul la poziţia de Director al CESTRIN.

Legăturile familiei Stelea şi Bogdan sunt mult mai adânci decât la prima vedere. Subalternii şi superiorii s-au înrudit în aşa fel încât la greu să se ajute. Iată o mică parte din încrengătura de la CESTRIN cu nepoţi, verişori, fini şi naşi.

Astfel de legături de rudenie se găsesc atât în CNADNR cât şi înDRDP-urile din ţară.

3 comentarii la „Vărul, finul, nepoata, cuscrul şi naşul mare de la CESTRIN”

 1. dar lingai domnului cuc care au facut in doi ce nau facut alti in zece asa fara scheme T.Alin:tehnician expert in falsuri.I.Adriana .mare sef personal.sefa comisilor .O.Alexe.directoarea secretariatului taia si spanzura.plus alti multi lingai care luau salariu dela cestrin si nu stiau unde este cladirea,acum nu au ce sa mai inregistreze umblau cu repotofoane prin birouri ascultau pe la usi salari de la 1500 lei-2000 tehnician facuti pentru ai semna acte domnului CUC .fostul director cum si-a adus nevasta la CNADNR apoi la DRDP Bucuresti si sta si acum la sediul cestrin pe chirie de 30 lei apa caldura .schema lingailor o deduceti dumneavostra cititorilor…….

  1. Draga,fost la cestrin;) Felul tau de a scrie este unul josnic. Daca sunteti asa de documentati in ceea ce priveste activitatea de atunci,macar fa bunul efort si scrie corect gramatical!!! Vai de romana noastra!! Ne miram de astia la bac ca sunt varza,dar tu cred ca inca nu ai ajuns la bac! Cred ca inca esti la ABECEDAR;) In locul tau nu as mai deschide gura daca as scrie in halul asta. Cum te-o fi angajat Domnul preamarit STELICA?? Da stiti cum este..CU CAT MAI PROST,CU ATAT MAI BINE! Ce faceai dragu meu?! II pupati in fund pe domn’ directoras ca sa va faca din soferi,tehnicieni?(stiti voi despre ce este vorba) Sa va fie rusine magari ce sunteti! Pupincuristilor,v-ati adus familionu la CESTRIN si cand nu v-au mai mers mismasurile ati inceput sa scherlalaiti ca niste jigodii! Reportofoane ma?! Voi aia care stateati la usa cu paharele si ascultati? Mie una mi-e scarba… Atata mancarime pentru nimicuri si numai ca sa va imbogatiti?! Stati linistiti ca nu va duceti cu CESTRIN-ul in groapa. Gandeste-te ca odata sfoara se va rupe sub picioare si veti cadea cu toti,unu cate unu.
   Ma …te-ai chinuit tu sa faci „minunata” schema,dar nu o intrece fata de cea in care esti si tu,dragule, impreuna cu familionu tau;) Va doresc o noapte frumoasa! Ca sa nu faci maine valva prin CESTRIN,te anunt ca nu sunt din aceasta institutie,insa stiu multe din ce se intampla pe acolo.Sunt un fel de Nostradamus (a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez, i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfasurau sau urmau sa se intample în lume) A cea mica expilcatie te scuteste de o cautare „foarte grea” intr-o carte sau pe Google.
   P.S.:Pune mana pe o carte de romana si dupa poti comenta.

 2. Buna ziua!

  Pe langa persoanele cu grad de rudenie, au aparut si persoane de incredere lor, cu care „sifoneaza ” sume importante.

  PS: Scriu in cunostinta de cauza si cu dovezi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?