Raportul care incriminează „Famiglia” Stelea de la CESTRIN

Articolele de presă, pe care le-au publicat jurnaliştii de la România Liberă referitoare la afacerile lui  Stelea Laurenţiu, au făcut mare vâlvă în Compania Naţională de Autostrăzi dar şi în Ministerul Transporturilor. Ancheta din 19 octombrie, Afaceri la Compania de Drumuri: Soţul semnează, nevasta încasează! vorbea despre actualul consilier al Ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, că pe vremea mandatului său ca director la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatice, subunitate a CNADNR, a fost suspectat că a semnat contracte cu firmele în care soţia sa avea calitate de administrator sau asociat.

Iată paginile din raportul din 2006 referitoare la contractele încheiate, împreună cu decizia de demitere semnată de directorul de atunci al CNADNR, Dorina Tiron.

 

 

 

 

 

 

 

 

În raportul din 2006 numele soţiei lui Stelea este legat de structurile a trei instituţii care au încheiat contracte cu CESTRIN în perioada 2002-2004. Prima firmă care apare în raport este SC INEDIT. Documentul atrage atenţia că la momentul semnării contractului, în 2003, soţia lui Stelea îndeplinea calitatea de acţionar în această firmă. „La momentul încheierii contractului soţia directorului CESTRIN era acţionara acestei firme potrivit răspunsului la nota de relaţii. Prin urmare rezultă un caz de conflict de interese.” Contractul avea ca obiect editarea, machetarea şi tipărirea unor broşuri publicitare la un preţ de 158 milioane lei vechi.

O altă firmă care este nominalizată în raport este Politeh’s Consult SRL, unde apar ca asociaţi nu doar soţia lui Stelea, ci şi cele două fiice ale acestuia, după cum chiar cei cfare au realizat raportul au arătat. „Un aspect important îl constituie faptul că, firma Politeh’s Consult SRL Timişoara are ca asociaţi pe soţia directorului CESTRIN Stelea Laurenţiu şi pe cele două fiice, aşa cum rezultă din actele de la Registrul Comerţului şi din răspunsurile domnului director la nota de relaţii. Opiniem că acesta reprezintă un caz concret de conflict de interese”, arată raportul la pagina 13.

Şi, în fine, un alt contract în care mai apare numele soţiei lui Stelea este cel semnat în 2002 cu Universitatea Politehnică Timişoara. „Contractul este semnat printre alţii de aceeaşi soţie a directorului CESTRIN, doamna Ileana Stelea în calitatea de de responsabil temă. Rezultă din nou un caz de conflict de interese.”

Zilele următoare voi publica noi informaţii legate schema relaţiilor de „rubedenie” între angajaţii de la CESTRIN şi cum un director adjunct a găsit loc de munca pentru fini, veri şi verişoare în această instituţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?