Conducerea CNADNR vrea să mărească salariile angajaţilor cu 75%

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Liviu Costache, vrea să mărească cu 75% salariile angajaţilor din departamentele CNADNR unde se derulează fondurile europene . Mărirea este programată pentru viitorul apropiat şi a fost determinată se pare de politica impusă de Ministrul Transporturilor Anca Boagiu.  „Ministerul Transporturilor trebuie să devină actorul principal al absorbţiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economică a României”, a declarat Boagiu imediat după demiterea Dorinei Tiron de la cârma Companiei de Autostrăzi. 

Mărirea de salarii a fost discutată săptămâna trecută alături de reprezentanţi ai sindicatului drumarilor. Decizia lui Costache a fost confirmată de Elena Răileanu, preşedinta Sindicatului Elie Radu. „Este adevărat că am discutat despre această chestiune. Domnul director Costache a spus că vrea să acorde salarii majorate cu 75% celor care lucrează sau derulează fonduri comunitare rambursabile sau nerambursabile”, a declarat Răileanu. Aceasta a mai adăugat că Liviu Costache nu a identificat încă sursele de finanţare sau de obţinere a acestor bani ce urmează a fi acordaţi în plus. Este însă posibil ca majorarea să se petreacă de la începutul anului viitor, în condiţiile în care sindicatele au programat pentru luna ianuarie 2011 renegocierea contractului colectiv de muncă.

Majorarea salariilor cu 75% doar pentru un segment din angajaţii din Compania de Autostrăzi a determinat deja un val de nemulţumiri în rândul drumarilor. „Ei pentru ei, aşa a fost mereu, noi cei din Direcţiile Regionale de Drumuri din ţară parcă suntem ai nimănui. Criza asta economică ne-a lovit numai pe noi, ăştia mici”, a declarat un angajat din ţară.

Nemulţumiţi sunt şi drumarii care lucrează în punctele de frontieră. „Se fac încasări, dăm amenzi, dar când vine vorba stimulat oamenii  nu se bagă de seamă ce rezultate avem. Această majorare de 75% acordată unui singur segment din angajaţii CNADNR eu o privesc ca pe o recompensă, un stimulent pentru mai multă muncă. În acest caz este o măsură ilegală. Ori la toţi, ori la niciunul”, a spus revoltat un drumar de la graniţa cu Ungaria.

Nici angajaţii EMCATR nu au primit cu mult entuziasm mărirea de 75%. „Noi când am discutat cu superiorii să se ofere cotă parte din amenzi pentru angajaţii de la cântare ca să nu mai pună botul la şpăgi, să fie stimulaţi să dea amenzi, au spus că nu se poate, că nu sunt bani dar mai ales nu e legal.  Acuma pe timp de criză dintr-o dată conducerea a reuşit să facă rost de bani”.

Directorul Liviu Costache nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe explicaţii legate de acestă majorare a salariilor.

Un comentariu la „Conducerea CNADNR vrea să mărească salariile angajaţilor cu 75%”

  1. Ce marire de salariu? In punctele de frontiera ale DRDP TIMISOARA ni se cere un plan de incasari aberant pt unele aci-uri. Si asta pt a putea d-nul MALITA sa plateasca personalul imens pe care l-a angajat de la instalarea domniei sale in functie. Cum doamne iarta-ma sa ceri plan de incasari si sa fi amenintat ca vei fi dat afara daca nu-l realizezi trei luni conecutiv ,cind totul depinde de trafic , de greutatea incarcaturii , cind amenzile pt eventuale depasiri se duc la primariile din localitatile de frontiera? Sa ducem bani de acasa sa ne facem planul? C

Faci un comentariu sau dai un răspuns?