EXCLUSIV – Sistemul de rovignetă elecronică, în valoare de milioane de euro, s-a blocat

La nici patru zile de la inaugurarea programului de rovigneta electronică, serverul CNADNR care cordonează toată activitate a crăpat din motive tehnice. De la ora 11,00 niciun angajat nu mai poate elibera verifica şi sancţiona şoferii care au fost prinşi fără rovignetă.

Surse din Companie au explicat că serverul nu a putut prelua toată informaţia şi s-a ars. Directorul CNADNR al departamentului de Încasări şi Venituri are o altă variantă. „S-a furat un cablu de alimentare de la reţeaua electrică şi sediul CSTRIN a rămas fără curent. Dar am pus în funcţiune generatorul şi în câteva minute repornim sistemul”, a declarat Ecaterina Munteanu.

Directorul este însă contrazis de chiar ceea ce se întâmplă în teren. Angajaţii de la drumuri susţin că în ultimele 90 de minute sistemul nu a funcţionat şi s-a rupt legătura cu serverulde la Bucureşti. „Generator nu au avut pentru că în spiritul companiei care nu e pregătittă pentru ce e mai rău nu avea apă pentru răcire în sistem. Nu au ştiut şi l -au pornit, dar s-a ars şi ăla. Noi de la ora 11,30 nu am putut verifica nimic pentru că nu exista conexiune şi nu putem face operaţiuni. Ăia care au făcut sistemul au luat banii degeaba, pentru că e prea multă informaţie şi nu poate fi procesată de un singur server”, au explicat sursele.

Mai mult decât atât, conducerea de la Bucureşti se pare că a transmis în teritoriu, la punctele de trecere a frontierei să se permită tranzitul autocamionelor fără să fie verificate la rovignetă. „Au spus să evităm cozile. Păi eu nu pot să le dau drumul fără să le verific. Au transmis un ordin prin telefon şi unii băieţi mai supuşi din unele puncte de frontieră au executat” , au explicat un angajat  de la cu graniţa cu Ungaria.

Acum câteva zile am anunţat că vor fi probleme cu funcţionarea acestui sistem şi că cei responsabili vor pune eşecul sistemului în cârca unui singur om. Prima parte a informaţiei iată s-a confirmat astăzi . Aştept să se verifice şi a doua jumătate .

revin cu amănunte

2 comentarii la „EXCLUSIV – Sistemul de rovignetă elecronică, în valoare de milioane de euro, s-a blocat”

  1. Sistemul nu s-a blocat – sistemul s-a OPRIT. Si era normal sa se opreasca daca grupul electrogen care a preluat alimentarea cu energie a ramas fara combustibil. Personalul CESTRIN trebuia sa se asigure ca grupul electrogen are suficient combustibil in cazul unei avarii la reteaua de alimentare cu energie.

    1. Eu spun sa se puna la punct sistemul de la rovigneta electronica – server, soft, programe – si apoi sa aruncam vina pe cei de la CESTRIN care nu au stiut daca este destul combustibil sau nu.
      Astazi mai mult de 20 de oameni din diferite puncte de lucru, inclusiv din DRDP Bucuresti, mi-au explicat ca serverul nu face fata volumului de informatii pe care il primeste din toata tara si acolo este problema. Un sef cu „ficatul bun” s-ar fi luat de gat cu aceia care au incasat milioane de euro si nu si-au facut treaba, decat sa se agate de niste unii care nu au verificat benzina intr-un rezervor. Dar nu se poate asta. Multi dintre cei de la DRDP si CNADNR stiu si de ce nu se aplica politica aceasta de atac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?