Rovinieta electronică, o castană fierbinte în mâna celor de la transporturi

Inaugurarea noului sistem de rovinieta electronică s-a lăsat cu scandal în interiorul CNADNR. Aşa cum spuneam şi ieri sistemul nu este bine pus la punct. Din punct de vedere tehnic el răspunde cerinţelor, dar se pare că softul este mai pe româneşte spus…. varză.

Şi pentru că în România toată lumea fuge de responsabilitate conducerea Companiei de Autostrăzi a început să tremure când a fost obligată de MT să pună în funcţiune sistemul. Se pare că mai marii din CNADNR s-au gândit să pună eşecul sistemului în cârca unui om.

Surse din Companie au explicat că victima ar putea fi directorul CESTRIN (CENTRUL DE STUDII TEHNICE RUTIERE SI INFORMATICA) din cadrul CNADNR, Vincenţiu Cuc. Această instituţie s-a ocupat de partea tehnică a implementării proiectului. Se pare că hârtia demiterii acestuia a fost semnată deja în biroul unei directoare de la Bucureşti în cursul zilei de ieri.

Astăzi revin cu amănunte despre cum a „funcţionat” sistemul la prima rovinieta electronică eliberată la miezul nopţii, despre cei care vor să aducă un nou director la CESTRIN şi miza aducerii acestuia şi despre cum oamenii muncitori sunt hăituiţi prin această instituţie de lupii flămânzi.

UPDATE 1

În prima zi, la inaugurare, sistemul a funcţionat, nu la parametrii normali, spun angajaţii de la drumuri, dar s-au putut elibera roviniete. „Rămâne de văzut cum se va comporta pe viitor. Au fost situaţii când după eliberarea a şase rovienete concomitent s-a blocat sistemul. Nu e normal să se întâmple acest lucru”, au spus sursele.

Pe de altă parte presiunile continuă asupra angajaţilor din CESTRIN. Surse mele au explicat că noua conducere a CNADNR doreşte înlăturarea actualului management şi aducerea unei echipe care se bazează pe rubedenii şi nepotisme. Este vorba despre un anume Tudor Daniel, care se pare că este finul lui Stelea Laurenţiu. Vă veţi întreba cine este naşul? Istoria acestuia este simplă – este fostul director de la CESTRIN care, spun sursele, este un apropiat al familiei Costache. Adică a lui Liviu Costache actualul director general al CNADNR.

Dar cine este Tudor Daniel o să fie o altă întrebare. Se pare că acesta este rudă cu patronul unei firme care activează pe piaţa echipamentelor de supraveghere video, sisteme integrate, firmă care se laudă pe site-ul oficial că „scanează lumea” şi neoficial ar vrea să infiltreze un om la CESTRIN şi să se apuce de făcut afaceri cu statul. Asta dacă deja nu le face.

Miza înlocuirii actualui director este însă mult mai mare. Se pare că CESTRIN are în proprietate aproape 6 hectare de teren în apropiere de intrarea pe autostrada Bucureşti-Piteşti. O mină de aur pentru cei care doresc privatizarea acestei instituţii şi preluarea terenului. Ceea ce şi doreşte, se pare, noua conducere de la transporturi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?