Directorul economic Maşala va fi demis, trăiască noul director economic Poenaru

Ionuţ Maşala directorul general adjunct economic al Companiei Naţionale de Autostrăzi a fost scos din schema managementului de Liviu Costache. Aşa cum am anunţat de acum două săptămâni numele lui Ionuţ Maşala a fost trecut pe lista celor care urmează să fie înlocuiţi alături de Adrian Ionescu, Lucian Calmuş, Dorina Tiron.

Succesorul acestuia este însă adevărata surpriză. Surse din Companie au explicat că cel mai probabil înlocuitorul lui Maşala va fi Liviu Poenaru. Un om cu state vechi în CNADNR, care a schimbat mai mulţi miniştrii, dar nu s-a lăsat eliminat de sistem.

Despre Liviu Poenaru presa a scris de nenumărate ori, despre afacerile cu statul şi relaţiile din companie, milioanele de lei făcute din afaceri cu asfalt cu firme personale sau cu cele ale apropiaţilor.

Se pare că numele lui este legat şi de scandalul Gripa Aviară alături de foştii directori generali ai AND Liviu Dâmboiu şi Aurel Băluţ, Victor Butean şi Mihaela Hâncu din cadrul agenţiei de sănătate publică a Ministerului Transporturilor, doctorul Ursachi şi firma sa Lumi SRL – afacere în care statul român a pierdut zeci de milioane de euro (subiectul va fi dezbătut duminica aceasta la Realitatea TV în emisunea Ultima Şansă).

Liviu Poenaru a mai ocupat funcţia de director general economic în mandatul lui Liviu Dâmboiu, după care a fost numit şef al serviciului audit intern al CNADNR.

Revin cu amănunte.

UPDATE 1

Se pare că Liviu Poenaru este mai mult decât implicat în scandalul cu Gripa Aviară. Surse din Companie au explicat că el împreună cu Laura Lupu  de la serviciul juridic au sechestru asigurator pe bunuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?