Echipa lui Radu Berceanu de la CNADNR, cu un picior în groapă

Echipa fostului Ministru al Transporturilor începe să-şi facă bagajele. După ce Radu Berceanu a renunţat la scaunul de ministru în favoarea colegei de partid Anca Boagiu, acum încep să-şi prezinte demisiile şi cei din fosta echipa.

Surse din Minister susţin că mâna dreapta a lui Berceanu, directorul departamentului de Autostrăzi, Adrian Ionescu şi-a prezentat demisia. Ionescu a stat alături de Radu Berceanu în toată această perioadă. A intrat în Minister ca angajat la departamentul de relaţii cu presa după care a devenit consilierul PD-L-istului. După ce Ludovic Orban a fost înlocuit în 2009 , Radu Berceanu l-a readus în instituţie pe Adrian Ionescu şi l-a uns director la CNADNR pe proiecte de Autostrăzi.

Venirea Ancăi Boagiu la cârma Ministerului se pare că nu a dat viaţă uşoară nici directorului general Dorina Tiron. La fel ca şi Adrian Ionescu, Dorina Tiron este considerată ca fiind un element principal în „famiglia” de la Transporturi. De fiecare dată când Berceanu a fost numit ministru, la rândul lui a adus-o pe aceasta în fruntea CNADNR.

Aceleaşi surse din CNADNR spun că la prima întâlnire dintre cele două doamne, Boagiu şi Tiron, au ieşit  scântei şi că scaunul celei din urmă se clatină în favoarea altei doamne, Drăghia Daniela.  Numele acesteia a mai fost legat de CNADNR. Drăghia a mai fost director general în CNADNR  la ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre –Aderare).

Alte nume care sunt vehiculate că vor părăsi barca CNADNR sunt :

Ionuţ Maşala – director general adj departamentul Economic, considerat un apropiat al fostului director Tiron.

Bogdan Ivan – directorul de achiziţii al CNADNR.

Filipescu Andrei – Director Direcţia Juridică.

E posibil ca lista celor care vor pleca să fie mult mai lungă.  În situaţia în care se află Ministerul Transporturilor şi implicit CNADNR problema în acest moment nu este câţi oameni pleacă şi din ce motive. Întrebarea este – cât sunt de hotărâţi să facă treabă cei care îi vor înlocui.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?