Cum se face blatul la cântarele de pe DN1

O parte din angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi taie frunză la câini pe bani publici. În loc să dea amenzi pentru depăşiri de tonaj, echipajele de cântărire de pe DN1 îşi petrec timpul mâncând seminţe sau stând de vorbă. Motivul l-am aflat chiar de la lucrători – ar fi primit ordin să nu oprească unele maşini, deşi acestea au încărcături mai mari decât permite legea.

Angajaţii de la cântarele fixate în localităţile Potigrafu şi Butimanu fac orice numai munca pentru care sunt plătiţi nu. Imaginile surprinse arată că multe din maşinile de mare tonaj care utilizează drumul nu sunt oprite pentru a fi cântărite. Mai mult decât atât, controlorii de trafic se întorc cu spatele atunci când acestea ajung în dreptul lor. Drumarii susţin că maşinile care nu sunt oprite, deşi sunt supraîncărcate, aparţin unor firme protejate de conducerea de la Bucureşti.

PS

În câteva zile voi veni cu informaţii noi despre cum îşi fac treaba echipajele de cântărire (EMCATR, ARR şi Politia Rutiera) şi ce povestesc drumarii care nu au pus botul la şpăgi grase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?