Dosarul Simona Neagu – castana fierbinte din mâinile conducerii CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi are şanse să renegocieze unul din cele mai dezavantajoase contracte pe care le-a semnat statul român în perioada postdecembristă – cel cu americanii de la Bechtel pentru construirea autostrăzii Braşov-Borş.

Şansa unei renegocieri porneşte de la una din prevederile contractului care, se pare, a fost încălcată de chiar avocatul care a reprezentat partea românească în acest proiect.

La un an de la deschiderea unui dosar împotriva avocatei Simona Neagu, cea care a încasat un onorariu de succes de 4,2 milioane de euro pentru semnarea contractului cu cei de la Bechtel, spiritele s-au încins. De ce? Pentru că după 8 ani de la semnarea contractului de construcţie a autostrăzii, România poate ajunge la masa de renegocieri cu americanii de pe o poziţie de egalitate.

Cum este tratată această unică şansă de renegociere a contractului în Compania de Autostrăzi şi cât de hotărâţi sunt cei implicaţi în câştigarea acestui proces? Greu de spus. De ce? Urmăriţi o anchetă marca Adevăr sau Provocare, Realitatea TV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?